
FOTO/Unsplash
Jednostavne za pripremu, a tako ukusne.
povezane vijesti
Krafne su slasne, slatke, dekorativne i popravljaju raspoloženje. Pa tko ih onda ne bi volio. Nekada su bile nezaobilazan doručak, nekada desert u doba Poklada, a danas sve to, ali su još i dio svečanih događanja.
Rođendani, vjenčanja i posebni eventi ne mogu proći bez šarenih krafnica. Vjerojatno ste ih probali u raznim izdanjima, a mi danas donosimo jedan poseban recept koji sigurno još niste isprobali. Sada je pravo vrijeme za to!

FOTO/Unsplash
Sastojci:
- 150g mekog sira
- 2 žličice meda
- 3 jabuke (koristite hrskavu sortu)
- 3-4 žlice maslaca od kikirikija (nije obavezno)
- mrvice u boji, za ukrašavanje

FOTO/Unsplash
Priprema:
KORAK 1
Pomiješajte mekani sir s medom i ostavite sa strane. Ogulite jabuke, a zatim narežite svaku kroz jezgru na pet ili šest prstenova, debljine oko 1 cm. Upotrijebite jezgru za jabuke ili mali okrugli rezač biskvita kako biste iz sredine svake kriške utisnuli krug, uklanjajući jezgru i stvarajući oblike “krafne“. Osušite kriške kuhinjskim papirom – trebali bi biti što suši kako bi se preljevi zalijepili.
KORAK 2
Premažite malo maslaca od orašastih plodova preko kriški, ako koristite, a zatim prelijte zaslađenim mekim sirom. Ukrasite prskalicama i poslužite.