Jeste li za nešto slatko?

Jedan sasvim (ne)običan recept potpuno drugačijih krafnica

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Jednostavne za pripremu, a tako ukusne.

Krafne su slasne, slatke, dekorativne i popravljaju raspoloženje. Pa tko ih onda ne bi volio. Nekada su bile nezaobilazan doručak, nekada desert u doba Poklada, a danas sve to, ali su još i dio svečanih događanja.


Rođendani, vjenčanja i posebni eventi ne mogu proći bez šarenih krafnica. Vjerojatno ste ih probali u raznim izdanjima, a mi danas donosimo jedan poseban recept koji sigurno još niste isprobali. Sada je pravo vrijeme za to!


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Sastojci:


  • 150g mekog sira
  • 2 žličice meda
  • 3 jabuke (koristite hrskavu sortu)
  • 3-4 žlice maslaca od kikirikija (nije obavezno)
  • mrvice u boji, za ukrašavanje
FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Priprema:


KORAK 1


Pomiješajte mekani sir s medom i ostavite sa strane. Ogulite jabuke, a zatim narežite svaku kroz jezgru na pet ili šest prstenova, debljine oko 1 cm. Upotrijebite jezgru za jabuke ili mali okrugli rezač biskvita kako biste iz sredine svake kriške utisnuli krug, uklanjajući jezgru i stvarajući oblike “krafne“. Osušite kriške kuhinjskim papirom – trebali bi biti što suši kako bi se preljevi zalijepili.


KORAK 2


Premažite malo maslaca od orašastih plodova preko kriški, ako koristite, a zatim prelijte zaslađenim mekim sirom. Ukrasite prskalicama i poslužite.