Primamljivo

Izradite efektnu a prekusnu roladu od špinata sa šunkom i sirom

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Špinat na neki novi način

Budimo realni, svima su jela koja izgledaju efektno puno draža za probati, a s ovom roladom u tom pogledu ne možete pogriješiti.


Osim toga, ova rolada od špinata izvrstan je način za ubaciti ovo zdravo povrće u obrok kojeg će boljeti i oni najmlađi.


Sastojci


Za roladu:


  • 4 jaja
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dl jogurta
  • 5 žlica špinata
  • sol

Za punjenje:


  • 200 g krem sira ili sirnog namaza
  • 25 dag šunke
  • 15 dag sira
  • 1 kiselo vrhnje

Priprema


Špinat prokuhajte i usitnite štapnim mikserom.


Odvojite bjelanjke i žumanjke. Od bjelanjaka napravite snijeg, a žumanjke izmiksajte zajedno sa brašnom, praškom za pecivo, jogurtom, i solju.


U smjesu umješajte špinat a potom i snijeg te biskvitnu smjesu izlijte na papir za pečenje i poravnajte.


Pecite na 180 °C 15-ak minuta, a kada je biskvit pečen, položite ga na mokru kuhinjsku krpu, maknite papir za pečenje te roladu zajedno s krpom smotajte i pustite da se ohladi.


Kada se ohladila, pažljivo ju odrolajte te premažite jednu stranu sirnim namazom te po površini ravnomjerno rasporedite šunku i sir.


Sve zajedno pažljivo zarolajte, obložite roladu aluminijskom folijom te ju stavite u hladnjak na nekoliko sati.


Za posluživanje, narežite ju na tanke šnite i uživajte u ovoj preukusnoj roladi samostalno ili kao prilog.