Foto: iStock
Špinat na neki novi način
povezane vijesti
Budimo realni, svima su jela koja izgledaju efektno puno draža za probati, a s ovom roladom u tom pogledu ne možete pogriješiti.
Osim toga, ova rolada od špinata izvrstan je način za ubaciti ovo zdravo povrće u obrok kojeg će boljeti i oni najmlađi.
Sastojci
Za roladu:
- 4 jaja
- 4 žlice oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 dl jogurta
- 5 žlica špinata
- sol
Za punjenje:
- 200 g krem sira ili sirnog namaza
- 25 dag šunke
- 15 dag sira
- 1 kiselo vrhnje
Priprema
Špinat prokuhajte i usitnite štapnim mikserom.
Odvojite bjelanjke i žumanjke. Od bjelanjaka napravite snijeg, a žumanjke izmiksajte zajedno sa brašnom, praškom za pecivo, jogurtom, i solju.
U smjesu umješajte špinat a potom i snijeg te biskvitnu smjesu izlijte na papir za pečenje i poravnajte.
Pecite na 180 °C 15-ak minuta, a kada je biskvit pečen, položite ga na mokru kuhinjsku krpu, maknite papir za pečenje te roladu zajedno s krpom smotajte i pustite da se ohladi.
Kada se ohladila, pažljivo ju odrolajte te premažite jednu stranu sirnim namazom te po površini ravnomjerno rasporedite šunku i sir.
Sve zajedno pažljivo zarolajte, obložite roladu aluminijskom folijom te ju stavite u hladnjak na nekoliko sati.
Za posluživanje, narežite ju na tanke šnite i uživajte u ovoj preukusnoj roladi samostalno ili kao prilog.