Foto: iStock
Feta sir u spoju sa pečenim maslinama i češnjakom pretvara se u slastan i bogat namaz
povezane vijesti
Obično fetu kombiniramo u salatama, ali jeste li ikada probali od nje napraviti kremast namaz?
U ovom receptu feta sir u spoju sa pečenim maslinama i češnjakom pretvara se u slastan i bogat namaz kojeg je iznenađujuće lako za napraviti, a definitivno će uvesti promjenu u uživanju u slasnoj feti.
U nastavku donosimo sve potrebne sastojke i korake kako napraviti namaz koji će svačije nepce ostaviti u želji za još!
Sastojci
- 270 g mi1/3ješanih maslina bez koštice
- 80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 6 režnjeva češnjaka
- 1 ljutika
- 1 limun
- 2 grančice svježeg timijana
- 2 grančice svježeg origana
- ljuskice čilija
- 1 blok feta sira
- 85 g krem sira
- 2 žlice meda
- papar po ukusu
Priprema
Pećnicu stavite grijati na 230° C.
Dok se pećnica zagrijava, u dublju posudu za pečenje stavite i potom pomiješajte masline, maslinovo ulje, češnjak, ljutiku limun narezane na četvrtine, timijan, origano i veliki prstohvat čili ljuskica.
Pecite 20-25 minuta, dok češnjak ne poprimi zlatnu boju i ulje ne zavrije.
Dok se sastojci peku, u blender ubacite fetu i miksajte dok ne postane glatka i kremasta. Tučenu fetu žlicom stavite u zdjelu za posluživanje, a nakon što su masline pečene, žlicom ih položite na tučenu fetu i prelijte uljem pečenih maslina.
Poslužite s tostiranim kruhom ili krekerima i uživajte u jelu!