Kremasto i slasno

Isprobajte umak od tučenog feta sira koji pršti od okusa

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Feta sir u spoju sa pečenim maslinama i češnjakom pretvara se u slastan i bogat namaz



Obično fetu kombiniramo u salatama, ali jeste li ikada probali od nje napraviti kremast namaz?


U ovom receptu feta sir u spoju sa pečenim maslinama i češnjakom pretvara se u slastan i bogat namaz kojeg je iznenađujuće lako za napraviti, a definitivno će uvesti promjenu u uživanju u slasnoj feti.


U nastavku donosimo sve potrebne sastojke i korake kako napraviti namaz koji će svačije nepce ostaviti u želji za još!





Sastojci


  • 270 g mi1/3ješanih maslina bez koštice
  • 80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 1 ljutika
  • 1 limun
  • 2 grančice svježeg timijana
  • 2 grančice svježeg origana
  • ljuskice čilija
  • 1 blok feta sira
  • 85 g krem sira
  • 2 žlice meda
  • papar po ukusu

Priprema


Pećnicu stavite grijati na 230° C.


Dok se pećnica zagrijava, u dublju posudu za pečenje stavite i potom pomiješajte masline, maslinovo ulje, češnjak, ljutiku limun narezane na četvrtine, timijan, origano i veliki prstohvat čili ljuskica.


Pecite 20-25 minuta, dok češnjak ne poprimi zlatnu boju i ulje ne zavrije.


Dok se sastojci peku, u blender ubacite fetu i miksajte dok ne postane glatka i kremasta. Tučenu fetu žlicom stavite u zdjelu za posluživanje, a nakon što su masline pečene, žlicom ih položite na tučenu fetu i prelijte uljem pečenih maslina.


Poslužite s tostiranim kruhom ili krekerima i uživajte u jelu!