Foto: Pexels
Ako ste bez ideja što skuhati za ručak ili večeru, isprobajte ovaj recept
povezane vijesti
Striktno govoreći, ovaj umak tehnički i nije pesto jer mu nedostaje jedan od ključnih sastojaka koji zapravo čini pesto: orašasti plodovi!
U ovom receptu mjesto orašastih plodova preuzima upravo brokula, te je rezultat umak koji je po svojoj teksturi idealan preljev za tjesteninu ili njoke.
Dodatna prednost je ta što je gotov u manje od 15 minuta, tako da ako ste bez ideja što skuhati za ručak ili večeru, isprobajte ovaj recept!
Sastojci
- 100 grama cvjetića brokule
- 10 grama svježeg bosiljka
- 80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 20 g parmezana
- 2 žlice svježeg soka od limuna
- 1 žličica limunove korice
- 2 češnja češnjaka
- pola žličice morske soli
- papar i sol po ukusu
Priprema
Prvo skuhajte brokulu tako da ju ubacite u proključalu posoljenu vodu. Nakon 30 sekundi prebacite ju u zdjelu s ledenom vodom kako biste zaustavili proces kuhanja. Ostavite da se ohladi barem minutu, a zatim ju ocijedite i osušite tapkanjem.
Potom dodajte brokulu u blender, zajedno s preostalim sastojcima i miksajte dok se umak ne sjedini, ali pripazite da ne postane pire. Idealno bi trebalo biti sitnih komadića brokule kako bi pesto dobio teksturu.
Začinite po ukusu solju i paprom. Dobar tek!