FOTO: iStock
Zdravi međuobrok
povezane vijesti
Ovi prhki keksi od jabuke i zobenih pahuljica savršena su alternativa raznim nezdravim kolačima, muffinima i sličnim poslasticama. Voćni su, slatki, zdravi i nebeski ukusni, sve u jednom. Ne samo da su ukusni i mladima i starima, već se mogu pripremiti u tren oka i bez puno truda. Uvjerite se sami!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci
- 1 jabuka (sitno nasjeckana)
- 100 g instant zobenih pahuljica
- 90 g integralnog brašna
- 1 šaka grožđica (po želji)
- 1 ½ žličice praška za pecivo
- 1 ½ žličice cimeta
- 1 prstohvat soli
- 2 žlice kokosovog ulja
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 120 ml sirupa od agave
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema
U zdjeli pomiješajte zobene, brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. U drugoj zdjeli pjenjačom pomiješajte kokosovo ulje, jaje i ekstrakt vanilije pa umiješajte agavin sirup. Mješavinu brašna postupno umiješajte u smjesu kokosovog ulja i jaja pa pažljivo umiješajte sitno nasjeckanu jabuku i grožđice. Ostavite tijesto 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Od tijesta oblikujte 15-ak okruglih loptica jednake veličine i stavite ih na lim. Svaku lopticu malo spljoštite rukom ili žlicom. Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite keksiće oko 12-15 minuta. Zatim ih ostavite da se ohlade oko 10 minuta.