Foto: iStock
Idealna užina za na plažu!
povezane vijesti
Priča kaže da su se upravo ovakvi sendviči jeli tijekom dvadesetih godina prošlog stoljeća.
Ovi osvježavajući i lagani sendviči idealna su opcija za piknik u prirodi ili kao užina za na plažu, te, kao što ćete vidjeti po sastojcima, sadrže jedan ne tako uobičajen za sendviče!
Sastojci
- 1/2 žličice sušenog estragona
- 1/2 žličice soli (tu mjericu odvojite)
- 1/4 žličice papra
- 450 g pilećih prsa bez kostiju i kože
- 100 g majoneze sa smanjenim udjelom masti
- 1 žlica sitno nasjeckanog crvenog luka
- 1 žličica kopra
- 1/2 žličice soka od limuna
- 24 kriške mekog kruha
- 1 srednji krastavac, tanko narezan
- 1/4 dinje srednje veličine izrezane na 12 tankih kriški
Priprema
Pomiješajte estragon, četvrtinu žličice soli i papar te smjesu utrljajte po piletini, koju potom stavite a lim za pečenje i pecite 180° C 20-25 minuta.
Kada je piletina pečena, ohladite ju na sobnoj temperaturi i narežite na tanke šnite.
U maloj posudi pomiješajte majonezu, luk, kopar, limunov sok i preostalu sol te namaz namažite na 12 kriški kruha. Povrh stavite krastavac, piletinu, dinju i preostali kruh, te sendviče prepolovite dijagonalno. Uslast!