Zanimljiv spoj

Isprobajte osvježavajuće sendviče kakvi su se jeli dvadesetih godina prošlog stoljeća

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Idealna užina za na plažu!

Priča kaže da su se upravo ovakvi sendviči jeli tijekom dvadesetih godina prošlog stoljeća.


Ovi osvježavajući i lagani sendviči idealna su opcija za piknik u prirodi ili kao užina za na plažu, te, kao što ćete vidjeti po sastojcima, sadrže jedan ne tako uobičajen za sendviče!



Sastojci


  • 1/2 žličice sušenog estragona
  • 1/2 žličice soli (tu mjericu odvojite)
  • 1/4 žličice papra
  • 450 g pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 100 g majoneze sa smanjenim udjelom masti
  • 1 žlica sitno nasjeckanog crvenog luka
  • 1 žličica kopra
  • 1/2 žličice soka od limuna
  • 24 kriške mekog kruha
  • 1 srednji krastavac, tanko narezan
  • 1/4 dinje srednje veličine izrezane na 12 tankih kriški

Priprema


Pomiješajte estragon, četvrtinu žličice soli i papar te smjesu utrljajte po piletini, koju potom stavite a lim za pečenje i pecite 180° C 20-25 minuta.


Kada je piletina pečena, ohladite ju na sobnoj temperaturi i narežite na tanke šnite.


U maloj posudi pomiješajte majonezu, luk, kopar, limunov sok i preostalu sol te namaz namažite na 12 kriški kruha. Povrh stavite krastavac, piletinu, dinju i preostali kruh, te sendviče prepolovite dijagonalno. Uslast!