Foto: iStock
Večera gotova za desetak minuta
povezane vijesti
Ako obožavate brzinske obroke koji su ujedno veoma konkretni i beskompromisno ukusni, tada urgiramo da isprobate ovaj recept u kojem su glavne zvijezde njoki, hrskava slanina i pesto od špinata.
Ova večera gotova je za desetak minuta, a vaši ukusni pupoljci biti će vam zahvalni!
Sastojci
- 15 g svježeg bosiljka
- 30 g mladog špinata
- 1 žlica svježe ribanog parmezana
- 2-3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol jednog limuna
- 140 g slanine narezane na male komadiće
- 500 g njoka
- veliki prstohvat morske soli
Priprema
Da biste napravili pesto, stavite bosiljak, špinat, parmezan, sol i pola maslinovog ulja u blender i izmiksajte. Nastavite dodavati ulje, dok pesto ne postane glatke teksture. Potom ga začinite limunovim sokom i po potrebi dodajte još soli.
Slaninu stavite u manju, hladnu tavu i upalite srednje jaku vatru. Pecite 4-5 minuta, odnosno dok slanina ne postane hrskava. Kada je gotova, postavite ju na kuhinjski papir kako bi upila višak masnoće.
Skuhajte njoke u velikoj posudi s kipućom vodom slijedeći upute na pakiranju. Kada ispivaju i budu kuhani, ocijedite ih, izbacite vodu iz posude ali vratite u nju njoke, pa ih prelijte pestom. Dodajte slaninu, pomiješajte i poslužite, piše BBC Food.