Foto Pexels
Ukoliko volite morske plodove onda će ova krem juha biti pravi izbor za vas
povezane vijesti
Krem juhe posebno prijaju kada temperature više nisu visoke i kada nam se jako jede nešto fino na žlicu.
Za sve one koji vole eksperimentirati u kuhinji donosimo recept za onu od bundeve, ali u pomalo drugačijoj verziji.
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g bundeve
- 1 pakiranje svježih dagnji
- 250 g kozica
- 4 cherry rajčice (oko 60 g)
- pola luka (oko 50 g)
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- grančica peršina
- sol po ukusu
Priprema: Bundevu narežite na kocke, popržite luk na žlici ulja i dodajte bundevu. Posolite i ostavite da se aromatizira 5 do 10 minuta. Dodajte vode i kuhajte oko 25 minuta. Kad je bundeva spremna, izmiješajte je blenderom i pustite da odmori.
U loncu zagrijte žlicu ulja s češnjakom i dodajte dagnje, 4 rajčice podijeljene na pola i nasjeckani peršin. Zatvorite poklopcem i pričekajte da se školjke otvore. Maknite lonac s vatre. Odvojite školjke od tekućine i filtrirajte tekućinu uskim mrežastem cjedilom.
Očistite kozice, uklanjajući samo središnju koru i ostavljajući rep i glavu netaknutima. Skuhajte kozice s pola žlice ulja u neprianjajućoj tavi, pazeći kad ih okrećete kako ne biste razbili glavu (ako je želite vidjeti na tanjuru). Kad promijene boju, bit će spremne.
Kremu od bundeve ponovno stavite na štednjak i postupno dodajte filtriranu tekućinu iz dagnji. Ako se pokaže previše tekućom, bit će dovoljno ostaviti ju malo duže na vatri, kako bi voda isparila.
Kad postignete željenu konzistenciju, ulijte juhu u tanjure. Dodajte malo dagnji, neke s ljuskom, a neke bez, i kozice. Začinite peršinom i (ili) paprom po ukusu.