Kremast, svestran i brzo gotov

Isprobajte green goddess namaz s feta sirom

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Trendi recept u novom ruhu

Prošle je godine popularna salata “Green goddess” osvojila internet i naša nepca. Ovaj trendi recept sada je dostupan u modificiranom obliku kao slastan umak – savršen uz povrće, krekere ili kao namaz.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Mila White (@mealsbymils_)



Bez obzira na to veselite li se opuštajućoj večeri na kauču uz ukusan zalogaj ili očekujete posjetitelje: namazi su obavezni.


Međutim, kada se stvari moraju pripremiti brzo, često se koriste gotovi proizvodi iz supermarketa.


Green goddess namaz može se pripremiti za samo pet minuta, a uvijek je najbolji kada ga sami napravite.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Foodie & Homecook (@thesustainableappetite)



Sastojci: 


  • 140 g feta sira
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 veliki avokado
  • ½ vezice svježe metvice
  • ½ vezice svježeg kopra
  • ½ vezice svježeg bosiljka
  • ⅓ vezice svježeg vlasca
  • 2-3 žlice limunovog soka
  • 1 žličica senfa
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 80 g grčkog jogurta
  • morska sol
  • svježe mljeveni papar


Priprema: 


Nasjeckajte fetu, češnjak, avokado i svježe začinsko bilje. Pomiješajte s limunovim sokom i senfom. Dodajte ulje i grčki jogurt i miksajte dok umak ne postigne željenu konzistenciju.


Začinite solju i paprom. Poslužite odmah uz krekere, kruh ili grisine. U hladnjaku se može čuvati do tri dana. 


Glavna razlika između umaka i namaza je konzistencija. Umaci obično imaju tekuću konzistenciju, a namazi imaju čvršću, mazivu konzistenciju. Green goddess namaz možete koristiti i u tekućem obliku i kao namaz, jednostavno prilagodite količinu grčkog jogurta i maslinovog ulja.