Raskošno, a jednostavno

Isprobajte ekstra kremasti rižoto s parmezanom, pun je aroma i okusa

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Nije ga teško napraviti, a pun je okusa i aroma

Ako volite rižoto, pogotovo kremasti, isprobajte ovaj rižoto s parmezanom koji će super ići kao prilog, a u njemu itekako možete uživati i u formi samostalnog jela.


Nije ga teško napraviti, a pun je okusa i aroma, a ako ga poslužite gostima, vjerujemo da će se zapitati otkud ste nabavili recept za rižoto dostojan onog restoranskog!


Sastojci


  • 1 litra pilećeg ili povrtnog temeljca
  • jedna i pol žlica maslinovog ulja
  • 150 g nasjeckanog luka
  • 375 g riže (nekuhane)
  • 1/4 žličice soli
  • 1 žlica neslanog maslaca
  • 1/2 žličice papra
  • 115 g parmezana, naribanog
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina

Priprema


U posebnoj posudi zagrijte temeljac tako da bude topao (ne mora zakuhati).


U tavi ili posudi zagrijte ulje a zatim dodajte luk, rižu i sol te dinstajte dok se riža ne zastakli.


Dodajte šalicu temeljca i kuhajte dok tekućina ne ispari, uz često miješanje.


Kada se temeljac upije, dodajte preostali temeljac, i tako sve dok ne iskoristite cijeli. Nakon što ubacite zadnju šalicu, dodajte maslac, papar i sir.


Dodajte parmezan i peršin i uživajte u ukusnom rižotu!