Foto: iStock
Nije ga teško napraviti, a pun je okusa i aroma
povezane vijesti
Ako volite rižoto, pogotovo kremasti, isprobajte ovaj rižoto s parmezanom koji će super ići kao prilog, a u njemu itekako možete uživati i u formi samostalnog jela.
Nije ga teško napraviti, a pun je okusa i aroma, a ako ga poslužite gostima, vjerujemo da će se zapitati otkud ste nabavili recept za rižoto dostojan onog restoranskog!
Sastojci
- 1 litra pilećeg ili povrtnog temeljca
- jedna i pol žlica maslinovog ulja
- 150 g nasjeckanog luka
- 375 g riže (nekuhane)
- 1/4 žličice soli
- 1 žlica neslanog maslaca
- 1/2 žličice papra
- 115 g parmezana, naribanog
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
Priprema
U posebnoj posudi zagrijte temeljac tako da bude topao (ne mora zakuhati).
U tavi ili posudi zagrijte ulje a zatim dodajte luk, rižu i sol te dinstajte dok se riža ne zastakli.
Dodajte šalicu temeljca i kuhajte dok tekućina ne ispari, uz često miješanje.
Kada se temeljac upije, dodajte preostali temeljac, i tako sve dok ne iskoristite cijeli. Nakon što ubacite zadnju šalicu, dodajte maslac, papar i sir.
Dodajte parmezan i peršin i uživajte u ukusnom rižotu!