Kakva poslastica!

Isprobajte breskve na žaru sa sladoledom koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Slatko, aromatično i predivno ljetno jelo

Ova kombinacija je nepobjediva. Hladni, kremasti sladoled savršen je u kontrastu sa začinjenim, sočnim breskvama, a orasi dodaju ukusni završetak. No, naravno, vaše mogućnosti tu ne prestaju! Breskve na žaru također bi bile ukusne sa šlagom ili grčkim jogurtom umjesto sladoleda.


Ovaj jednostavan recept za breskve na žaru najbolji je ljetni desert! Prelijte slatke, sočne breskve sladoledom od vanilije i orasima i uživajte.


Sastojci


  • 4 zrele breskve, prepolovljene i bez koštica
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje, za četkanje
  • ½ šalice oraha, prepečenih i zdrobljenih
  • ½ žličice cimeta
  • ¼ žličice morske soli
  • Sladoled od vanilije

Upute


Zagrijte roštilj ili grill tavu na srednju vatru. Narežite prerezanu stranu breskvi s malo maslinovog ulja i pecite na žaru prema dolje 3 minute, dok se ne stvori korica.


U manjoj zdjeli pomiješajte orahe, cimet i sol.


Izvadite breskve s roštilja i poslužite sa sladoledom od vanilije te pospite smjesom od oraha