Foto: iStock
Jedina je opasnost ta da ga nećete moći prestati raditi...
povezane vijesti
Kruh sa češnjakom doista je jedna od onih hrana za dušu…
Za napraviti ga doma nećete morati uložiti puno truda, novca i vremena, a garantirano će ispasti odlično! Jedina je opasnost ta da ga nećete moći prestati raditi…
Sastojci
- 500 grama kruha francuza
- 100 g omekšalog maslaca
- 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg peršina
- vršak žličice soli
- 45 g parmezana po želji
Priprema
Obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje ili folijom, prerežite kruh na pola po dužini i stavite ga prerezanom stranom prema gore.
Dok se pećnica grije, u maloj posudi pomiješajte češnjak, peršin, sol i maslac te pastu ravnomjerno rasporedite po kruhu.
Pecite kruh 10-15 minuta na 220 °C dok ne pozlatni na rubovima.
Ako dodajete sir, dodajte ga zadnje dvije minute pečenja.
Zatim ohladite, narežite na prutiće i uživajte!
Zamrznite za kasnije
Kruh sa češnjakom možete i zamrznuti što je odličan način da u svakom trenu na raspolaganju imate ukusni prilog. Pripremiti za duboko možete ga tako što ćete nakon što namažete kruh staviti isti u vrećicu te staviti u zamrzivač. Ondje može stajati do tri mjeseca, prenosi Ambitious kitchen.