Foto: iStock
Kao stvorena je za tople ljetne dane, kada su rajčice najukusnije!
Panzanella je odličan način da iskoristite stari kruh i jelo je kao stvoreno je za tople ljetne dane, kada su rajčice naukusnije!
U nastavku donosimo slastan recept koji je gotov za čas, pogotovo kada želite pojesti nešto ukusno, zdravo i nabrzaka.
Sastojci
- šaka svježeg bosiljka
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plus ekstra za prelijevanje
- 1 žlica slanih opranih kapara
- 300g starog kruha, narezanog na komadiće
- 500g zrelih rajčica, opranih i narezanih
- 55g tamnih maslina, bez koštica i narezanih
- pola crvenog luka, sitno narezanog
- 1 žlica vinskog octa
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
Pomiješajte veći dio bosiljka (pritom ostavite nekoliko listova za ukrašavanje) u blender s uljem i kaparima.
Prebacite pola dobivene smjese u zdjelu, dodajte kruh i dobro promiješajte.
Stavite rajčice u veliku zdjelu za salatu, pomiješajte s većim dijelom maslina i crvenog luka, te još malo maslinovog ulja. Dodajte kruh, mješavinu ulja i ocat te promiješajte kako bi se kruh prekrio svim sokovima.
Premjestite salatu na pladanj za posluživanje, redajući kriške rajčice, masline, luk i kruh. Prelijte preostalim začinskim uljem i ukrasite listićima bosiljka i preostalim crvenim lukom i maslinama. Ponovno začinite solju i paprom i odmah poslužite, piše BBC Food.