Draže nepce

Imate komad lososa? Napravite brzinske ražnjiće u kombinaciji s ananasom

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ananas će vas osvježiti, a losos napuniti proteinima

Ražnjići od lososa i ananasa pripremaju se brzo i jednostavno. Sastojke samo trebate narezati na komade i nataknuti ih.


Popratite ih salatom od svježeg povrća, tanko narezanog i začinjenog aromatičnim biljem.


Sastojci:


  • 160 g svježeg lososa
  • 5 kriški ananasa
  • limun po ukusu
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • menta po ukusu
  • peršin po ukusu

Priprema: Losos narežite na kockice otprilike iste veličine. Kockice stavite u zdjelu, dodajte žlicu ulja, nasjeckane začine i sok od limuna te ostavite da se mariniraju u hladnjaku 30-40 minuta.


Stavite kockice lososa u neprianjajuću tavu (marinadu ostavite sa strane) i pustite da se peku oko 5 minuta.


U međuvremenu dobro očistite ananas, prerežite ga okomito, izvadite 5 kriški i narežite ih na kockice iste veličine kao kockice lososa.


Sada nastavite s pripremom ražnjića: nataknite kockicu lososa i kvadratić ananasa i nastavite tako dok vam ne ponestane sastojaka.


Ako želite, između lososa i ananasa možete dodati list mente.


Složite svoje ražnjiće u posudu za pečenje, premažite ih marinadom koju ste ostavili sa strane i pecite oko 10-15 minuta na 180 stupnjeva.