
Foto: iStock
Postoji tajna njihove mekoće i idealne teksture, a zove se ricotta...
povezane vijesti
Neodoljivo meki domaći njoki od bundeve, zlatno smeđi izvana i okupani jednostavnim ali preukusnim umakom od kadulje s maslacem… Moramo li pisati razloge zašto ih trebate isprobati?
Ove jednostavne njoke od bundeve je, vjerno tom pridjevu, zaista lako napraviti, a vaše kulinarske vještine ne moraju biti na nikakvoj zavidnoj razini – iako, neki će zbog okusa vjerojatno pomisliti da jesu.
Postoji tajna njihove mekoće i idealne teksture, a zove se ricotta…
Sastojci
Za njoke:
- 300 g svježe bundeve, kuhane na pari ili kuhane, a zatim pasirane
- 125 g ricotte
- 150 g glatkog brašna, plus još za posipanje
- 45 g parmezana, sitno naribanog
- 1 jaje
- 1/4 žličice soli
- crni papar
Za umak od kadulje:
- 1 žličica maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- 20 svježih listova kadulje
Priprema
Pasiranu bundevu stavite u zdjelu i dodajte ricottu, jaje, sol i papar i dobro promiješajte kuhačom.
Dodajte zatim preostale sastojke i ponovno dobro izmiješajte – trebali biste dobiti mekano tijesto.
Pobrašnite radnu površinu, izmijesite tijesto, pospite ga brašnom i oblikujte ga duguljasto, pa ga izrežite na šest komada.
Svaki komad razvaljajte da izgleda poput užadi i izrežite na male komadiće.
Zakuhajte veliki lonac vode i ubacite njoke u vodu, te kuhajte minutu ili dok svi njoki ne isplivaju na površinu (znači da su kuhani), a zatim ih ocijedite.
U međuvremenu, otopite žličicu maslaca i ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.
Dodajte njoke i kuhajte tresući tavu dok njoki tek ne počnu dobivati smeđu boju.
Dodajte preostali maslac, a kad se rastopi dodajte listiće kadulje.
Promiješajte i kuhajte par minuta ili dok njoki ne porumene, kadulja postane hrskava, a maslac lagano porumeni.
Dodajte sol ako ste koristili neslani maslac.
Poslužite odmah, poručuje RecipeTinEats.