FOTO: iStock
Sve što vam je potrebno već imate u kuhinji
povezane vijesti
Obožavamo šumsko voće, bilo da ga konzumiramo za doručak uz zobenu kašu ili omiljene palačinke, kao međuobrok ili od njega radimo kolače. Nažalost, nije rijetkost da čim kupimo svježe šumsko voće, poput borovnica, malina ili jagoda, ono u svega dan do dva više ne bude jestivo.
Srećom, postoji mali trik uz pomoć kojeg šumsko voće može ostati svježe barem pet dana, ako ne i duže. Sve što vam je potrebno, već imate u svojoj kuhinji.
@healthygirlkitchen How to wash berries: this hack makes your berries last for weeks! 🍓🫐 #kitchenhacks #healthyeats #berries ♬ cozy vibes – RyseMusic
Šumsko voće stavite u cjediljku, a nju u lonac. Voće pokrijte vodom, dodajte jednu čajnu žlicu praška za pecivo i jednu čašu octa. Sve dobro promiješajte i ostavite pet minuta.
Nakon toga je potrebno isprati šumsko voće, osušiti i ostaviti u hladnjaku. Na ovaj način će šumsko voće duže ostati svježe i jestivo.