Foto: iStock
Veoma je jednostavna za napraviti
povezane vijesti
Ova bogata i kremasta juha od brokule i cheddar sira sadrži 20 grama proteina po porciji!
Kremasta, topla, ukusna – ova zdravija verzija hrane za dušu ostaviti će vas u velikoj želji za još kojim tanjurom!
Veoma je jednostavna za napraviti, a recept donosimo u nastavku.
Sastojci
- 1 žlica maslaca
- 1 velika glavica luka, narezana na kockice
- 2 velike mrkve, oguljene i narezane na kockice
- 1 stabljika celera, narezana na kockice
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 30 g višenamjenskog brašna (ili brašna bez glutena)
- pola žličice dimljene paprike
- 700 ml juhe od povrća, odnosno povrtnog temeljca
- 360 g nasjeckane brokule
- 470 ml mlijeka s nižim postotkom masti
- 115 g cheddar sira, nasjeckanog
- 225 grama nemasnog svježeg sira, izmiksanog
- sol i papar po ukusu
Priprema
U velikom loncu na srednjoj vatri otopite maslac, a zatim dodajte luk, mrkvu i celer te dinstajte desetak minuta uz često miješanje.
Dodajte češnjak i nastavite kuhati na srednjoj vatri minutu.
Dodajte dimljenu papriku i brašno te kuhajte jednu minutu miješajući dok se povrće ne pobrašni.
Potom u lonac ulijte temeljac ili juhu i brokulu i pustite da lagano kuha oko osam do devet minuta dok ne omekša.
Dodajte mlijeko i kuhajte na laganoj vatri dok se juha ne ugrije.
Dodajte izmiksani svježi sir i naribani sir i miješajte dok se ne otope. Pazite da ne pojačate toplinu jer će se mlijeko zgrušati.
Jednu šalicu juhe prebacite u blender i izmiksajte, dopuštajući da para izađe kroz ventilacijski otvor. Izmiksanu juhu prebacite natrag u lonac. Alternativno, možete koristiti uronjeni štapni mikser za blendanje juhe.
Dodajte soli po ukusu, ako je potrebno, preporučuje I heart vegetables.