FOTO/Pexels
Comfort food za jesenske dane pune užitka
povezane vijesti
Tko ne voli talijansku kuhinju? Svjež miris bosiljka, aromatične rajčice, rastopljeni parmezan i slasnu tjesteninu… Ukoliko omiljenim sastojcima dodate i malo votke, čini se da ćete na svom stolu imati savršen i upečatljiv ručak. Podijelite ga s najmilijima i guštajte u brzom ručku od kojega rastu zazubice.
Sastojci
- 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 ljutika, nasjeckana
- 4 češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 žlice svježeg origana
- 1-2 žličice mljevene pahuljice crvene paprike
- 6 šalica cherry rajčica, prepolovljenih ako su velike
- 1/2 šalice votke
- sol i crni papar
- 1 šalica vrhnja ili kokosovog mlijeka iz konzerve
- 1 kilogram tjestenine
- 3 žlice maslaca
- 3/4 šalice naribanog parmezana i više za posluživanje
- 1/2 šalice svježeg bosiljka, grubo nasjeckanog
Upute
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte ljutiku i kuhajte dok ljutika ne počne omekšavati, oko 3 minute. Dodajte češnjak, origano, rajčicu i čili pahuljice. Kuhajte 8-10 minuta, dok rajčice ne puknu i ne počnu se lijepiti za dno posude. Maknite s vatre. Pomiješajte oko pola rajčice u blenderu dok ne postane glatka smjesa, umiješajte umak od rajčice natrag u tavu.
Stavite tavu na srednju vatru. Umiješajte votku, kuhajte 2 minute, a zatim umiješajte vrhnje. Začinite solju i paprom. Držite toplo na laganoj vatri.
U međuvremenu prokuhajte veliki lonac posoljene vode. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, dok ne postane al dente. Ocijedite.
U umak dodajte tjesteninu, maslac, parmezan i bosiljak, miješajući dok se maslac ne otopi.
Tjesteninu podijelite na tanjure i prelijte bosiljkom i sirom. Uživajte!