FOTO: iStock
Posluživanje u samoj bundevi pruža dodatan efekt!
povezane vijesti
Dočekujete li goste za Noć vještica ili želite svoje najmilije razmaziti kulinarskim užicima, preporučujemo vam sljedeći recept za juhu od krumpira i bundeve koju zgodno poslužite u samoj bundevi za idealan efekt.
Bilo kao ukras ispred vrata ili kao kulinarski doživljaj na stolu: bundeve su jednostavno dio Noći vještica! Ako gostima ne želite poslužiti ništa slatko ili kiselo, ali želite na stol donijeti toplo i ukusno jesensko jelo, preporučujemo vam juhu od bundeve i krumpira koja se poslužuje praktički u bundevi.
Sastojci:
- 1 kg krumpira (brašnastog)
- 500 g hokaido bundeve
- 2 žlice ulja
- 1 glavica luka
- 1 mrkva
- 150 ml vrhnja
- sok od polovice limuna
- 1 litra povrtnog temeljca
- Sol i papar
- muškatni oraščić
- bučino ulje
Priprema:
Bundevu prepolovite i žlicom izdubite sjemenke. Potom bundevu narežite na kolutove, a zatim na kockice (cca 1,5 x 1,5 cm). Krumpir operite, ogulite i narežite na kockice. Ogulite luk te ga sitno nasjeckajte. Očišćenu mrkvu narežite na ploške debljine oko 1 cm. U posudi zagrijte ulje.
Na srednje jakoj vatri pirjajte nasjeckani luk 2-3 minute dok ne postane proziran. Dodajte bundevu, krumpir i mrkvu te sve pržite oko 3 minute. Ulijte temeljac te poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte vrhnje i štapnim mikserom juhu fino izmiksajte. Začinite muškatnim oraščićem, paprom i solju.
Juhu poslužite u izdubljenoj bundevi, a na vrh pospite s malo bučinog ulja.