FOTO: iStock
Najbolja kombinacija dva okusa
povezane vijesti
Priprema ovih savršeno kremastih pločica je super jednostavna i ne oduzima puno vremena. Ne moraju čak ni ići u pećnicu! Budući da su pločice prilično hranjive, ne možete ih pojesti onoliko koliko biste htjeli. Ali to nije problem, možete ih držati u hladnjaku nekoliko dana.
Sastojci:
- 80 g margarina sobne temperature plus još malo za kalup
- 100 g mekih zobenih pahuljica
- 350 g maslaca od kikirikija
- 150 g šećera u prahu
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 300 g crne čokolade
Priprema:
Kalup za pečenje (20 x 20 cm) potrebno je malo namastiti i obložiti papirom za pečenje. Svakako ostavite papir za pečenje da visi preko ruba jer to olakšava kasnije podizanje mase iz kalupa. U blenderu sitno sameljite zobene pahuljice.
Pomiješajte margarin, 300 g maslaca od kikirikija, šećer u prahu i ekstrakt vanilije dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu rasporedite u pripremljeni kalup, zagladite vrh i pritisnite. Stavite sve u zamrzivač na 10 minuta. U međuvremenu izlomite čokoladu na komadiće i otopite je s preostalih 50 g maslaca od kikirikija na pari.
Izvadite posudu za pečenje iz zamrzivača. Preko sloja kikirikija premažite otopljenu čokoladu. Zatim ostavite da se stisne na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku. Na kraju samo izvadite iz kalupa i narežite na komade. Možete čuvati u hladnjaku do tjedan dana, iako smo sigurni da će sve prije toga sigurno biti pojedeno.