FOTO: iStock
Ova španjolska tortilja postat će uskoro vaše omiljeno jelo
povezane vijesti
S krumpirima se nikad ne može pogriješiti. Bilo da ih pečemo u pećnici, radimo pomfrit ili obožavani pire – ovu namirnicu vole podjednako i mlađi i stariji ukućani. Kako biste za ručak servirali nešto drugačiju verziju krumpira donosimo recept za rukola tortilju.
Sastojci:
- 2 šake rukole
- 500 g kuhanog krumpira
- 100 g rajčica (poslužit će i suhe rajčice)
- 8 jaja
- 4 jušne žlice vrhnja za kuhanje
- Sol i papar
- 200 g svježeg kozjeg sira
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
Priprema:
- Rukolu operite i narežite na manje komadiće.
- Krumpir koji ste prije skuhali, narežite na kolutiće.
- Rajčice narežite na trakice.
- Jaja pomiješajte s vrhnjem za kuhanje te začinite po želji.
- Sir narežite na komadiće.
- Ugrijte maslinovo ulje u velikoj tavi, prepržite krumpir te dodajte rajčice. Pecite oko četiri minute.
- Dodajte rukolu, prelijte s mješavinom jaja i vrhnja te na sve dodajte sir.
- Poklopite tavu, smanjite jačinu vatre te pecite oko 20 minuta.
- Narežite na komadiće, a možete ovo jelo konzumirati toplo, ali i hladno.