FOTO: iStock
Malo drugačija verzija gazpacha
povezane vijesti
Svi su sretni kada je neko jelo u isto vrijeme i sjajnog okusa i ima pozitivan učinak na figuru. Odličan primjer je ova hladna juha od paprike. Naime, crvene paprike koje sadrži pravi su pojačivač sagorijevanja masti.
Zašto? Paprika sadrži puno vitamina C (140 mg na 100 grama) koji pomaže tijelu u proizvodnji važnih hormona koji oslobađaju masnoću iz stanica. Rezultat je da naše tijelo može brže koristiti pohranjenu masnoću za energiju pa se tako salo na trbuhu smanjuje.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci
- 2 crvene, 2 žute i jedna zelena paprika
- 2 zrele rajčice
- 1 luk
- 100 ml maslinovog ulja
- 250 g celera
- 2 češnja češnjaka
- 4 žlice jabučnog octa
- prstohvat šećera
- Sol
- papar
- Tabasco
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema
Paprike pažljivo operite, očistite od sjemenki i narežite na sitne kockice. Ogulite luk i narežite ga na kockice zajedno sa celerom. Ogulite i nasjeckajte režnjeve češnjaka. Rajčice narežite na kockice i pasirajte zajedno s češnjakom, octom i uljem. Dobivenu smjesu začinite paprom, soli i prstohvatom šećera te dodajte malo tabasca. Zatim ohladite u hladnjaku sat vremena. Poslužite ukrašeno povrćem u hladnoj čaši.