Osvježavajuće

Hladna juha od krastavca: Donosimo recept za kremastu rapsodiju okusa

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Nekoliko sastojaka, malo truda i toliko mnogo užitka.

Ova hladna juha od krastavaca sve je što želimo za dane kada nam je toplo. Da biste je napravili, ne morate uključivati pećnicu, štednjak, pa čak ni roštilj. Samo ubacite sastojke u blender, propasirajte i ohladite! Nakon nekoliko sati u hladnjaku, ova juha od krastavaca bit će toliko kremasta, hladna  i osvježavajuća da se nećete moći oduprijeti vratiti se po još.


Sastojci


  • 6 krastavaca, tanko narezanih, rezervirajte nekoliko kriški za ukrašavanje
  • 1½ šalice običnog grčkog jogurta od punomasnog mlijeka
  • ¾ šalice svježeg bosiljka
  • ¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, više za podlijevanje
  • 3 žlice svježeg soka od limuna
  • 2 žlice svježeg kopra
  • 1 češanj češnjaka
  • ¾ žličice morske soli
  • ½ žličice meda
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Svježa menta, kopar ili vlasac za ukrašavanje

Upute


U blenderu pomiješajte krastavce, jogurt, bosiljak, maslinovo ulje, limunov sok, kopar, češnjak, sol, med i nekoliko mljevenih paprika te miksajte dok ne postane glatko. Ohladite najmanje 4 sata.


Poslužite u zdjelicama i ukrasite kriškama krastavca, svježim začinskim biljem, kapljicama maslinovog ulja i svježe mljevenim crnim paprom.