
Foto: iStock
Priprema je vrlo jednostavna.
povezane vijesti
S obzirom na to koliko je gin popularan, ne čudi nas da su među najpopularnijim ljetnim receptima uvijek varijante s ovim omiljenim pićem. Još kada se u priču ubaci čokolada, dobijete savršeni desert kojem limeta dodaje dozu osvježenja u vrućim i sparnim ljetnim danima.
Čokoladni tartufi od gina i limete
Postupak pripreme ovog deserta traje do pola sata, a kada završite s oblikovanjem tartufa, najbolje ih je pustiti da se preko noći stisnu u hladnjaku.
Sastojci
- 100 g tamne čokolade koju ćete razlomiti na komadiće
- 2 čajne žličice slatkog vrhnja
- 50 g neslanog maslaca kojeg ćete isjeckati na malene komade
- 2 čajne žličice gina
- polovica limete – samo sok
- kakao
Priprema
Rastopite čokoladu i vrhnje na laganoj vatri, po mogućnosti u posudi koju ćete staviti iznad lonca s vodom koja kuha. Nježno miješajte dok se čokolada ne otopi.
Dodajte komadiće maslaca i promiješajte tek toliko da se uvjerite kako se maslac stopio s čokoladom. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu koja bi trebala biti glatka.
Zatim dodajte gin te sok limete. Sve zajedno miješajte dok se ne sjedini i spremite u posudu koju možete dobro zatvoriti. Ostavite u hladnjaku preko noći da se stvrdne.
Nakon što se smjesa stisnula, čajnom žlicom odvajate dio od smjese i “rolajte” u kuglice. Posložite na tanjur s papirom za pečenje (da izbjegnete lijepljenje) i ostavite da se hladi bar sat vremena, savjetuje BBC.
Nakon toga, “uvaljajte” tartufe u kakao. I uživajte!