Foto: Vedran Karuza
Impozantna kulisa stopila se s dress codom te večeri – bojama Jadranskog mora.
povezane vijesti
- Srce za nju i chef Deni Srdoč darivali žutim kolačima i narcisima pacijentice oboljele od karcinoma dojke
- Promjene u “Nebu” riječkog Hiltona: Odlazi Deni Srdoč, nova chefica 23-godišnja Gabrijela Filca iz Otočca
- Film i gastroponuda. Na Sarajevo Film Festivalu predstavljeni Kvarner i Srdočev restoran Nebo
Jučerašnje kasno poslijepodne osim u prekrasnom i sunčanom vremenu, proteklo je i u znaku proslave prvog rođendana Hilton Rijeka Costabella Beach Resorta & Spa. Impozantni hotel na riječkoj obali smješten na jednoj od najljepših pozicija između Rijeke i Opatije, ugostio je brojne prijatelje s kojima su poželjeli proslaviti svoju prvu godišnjicu na području našega grada.
Možda na spomen ovakve večeri i događaja prvo pomislite na raskošne modne kombinacije, zalogaje sastavljene od sastojaka čije nazive ne znate ni izgovoriti, klasičnu glazbu i visoku dozu uobičajene uštogljenosti, ali vjerujte nam kada vam kažemo da je događaj bio sve suprotno od toga.
Impozantna kulisa Hiltona sljubila se s prekrasnom obalom
Izrazito prisna i ležerna atmosfera osjetila se već na ulasku u hotel gdje nas je ljubazno osoblje uputilo prema pićima dobrodošlice. Osvježavajuća pića servirana s osmijehom na terasi impresivnog pogleda uvela su nas u čaroliju rođendana.
Impozantna kulisa u vrijeme kada je naš grad koji teče odlučio da ipak neće padati kiša, stopila se s dress codom te večeri – bojama Jadranskog mora.
Ležerne ljetne haljine u plavim, tirkiznim, zelenim i bijelim nijansama dale su posebnu draž raskošnom plavom tepihu koji nas je odveo do stepenica (i dizala za one slabije na štiklama!) te spustio u slavljenički ambijent Sunce Pool Loungea.
Bijeli visoki stolovi, udobne ležaljke na umjetnoj travici, raskošne louge garniture za ugodne razgovore i stationi (stolovi) na kojima su chefovi Miljenko Kosanović i Deni Srdoč marljivo pripremali i predstavljali svoje zalogaje.
Zajedničkim snagama do zacrtanog cilja
Svečanost proslave započela je govorom direktora Ryana Gaucija koji je pozdravio okupljene i poželio im dobrodošlicu na proslavu.
„Znam da svi jedva čekaju popiti piće i pojesti zalogajčić pa ću samo kratko poželjeti dobrodošlicu i zahvaliti se svima koji su nam se pridružili u ovom slavlju.
Iznimno sam ponosan što stojim na pozornici i pozdravljam vas povodom naše prve godine i obljetnice, godinu dana nakon poteškoća kroz koje je prošla naša industrija. Mislim da smo unatoč tome zajedničkim snagama postigli jako puno i koristim priliku zahvaliti vam što ste pomogli i timu i meni slaviti ovu godinu”, kazao je Gaucci iznijevši pritom i neke vrlo zanimljive činjenice.
„U prvoj nas je godini posjetilo više od 60 tisuća gostiju, a naši chefovi Miljenko i Deni pripremili su kroz doručke, ručke i večere više od 100 tisuća obroka. Uz to se možemo pohvaliti i Michellinovom zvjezdicom našeg restorana Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč te iznimnim timom koji je ovo sve omogućio”, dodao je Gauci pa svoj kratki i sažeti govor završio (još jednom!) zahvalom svome timu i gostima te zaključio da nas čeka divna večer zbog posebnog timskog truda oko programa.
Kada su se kroz njegov govor upalile i prskalice na lijepoj pozornici smještenoj u bazenu, znali smo da će večer biti u znaku vatrometa, ali i dobre zabave jer nas je u posebnu noć nad Kvarnerom uvodio i bend uživo, svirajući prigodnu feelgood glazbu.
Nakon Gaucija, na pozornicu je stupilo vlasnik kompleksa Jaroslav Tresnak sa svojom kćerkom Martinom koja je okupljenima poželjela dobrodošlicu. Tijekom dirljivog obraćanja okupljenima naglasila je da je ovom godišnjicom ostvaren san njezina oca.
„Prije četrdeset godina mislili su da je ovo ne moguće, a sada zahvaljujem obitelji, kolegama, ovom gradu, dobavljačima i suradnicima bez kojih bi ovo bilo nemoguće”, kazala je pa na hrvatskom poželjela svima odličnu večer.
Supermjesec za super romantičnu večer
Nakon šarmantnih prskalica, na pozornicu je stigao i predsjednik Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić koji se. Objasnio je da smo se po brojkama u turizmu vratili na predpandemijske trendove te da vjeruje kako će se i u ljetnoj sezoni zadržati odlični pokazatelji.
Naglasivši da okupljenima ne želi oduzimati previše vremena već ih prepustiti uživanju u kulisi i hrani, zahvalio se gostima i timu te dodao da vjeruje kako industriju čeka lijepa budućnost.
Službeni je dio zaključen njegovim govorom, a onda je na scenu ponovno stupio bend i uveo nas u večer obasjanu supermjesecom koji se na engleskim govornim područjima naziva i „Strawberry Moon” iz razloga što se podudara s kratkom sezonom berbe jagoda. Ove se godine simpatično poklopio baš i sa Hiltonovim rođendanom, dajući dodatnu dozu romantike i opuštenosti na Hiltonovu terasu.
Praćeni dance ritmovima imali smo priliku uživati i u mnogim specijalitetima koji su bili pozicionirani na svakom koraku. Provjerili smo ponudu restrana Nebo gdje je dobro raspoloženi Deni Srdoč neumorno radio na svojim specijalitetima, objašnjavajući pritom što je na meniju. Doznali smo tako da je za ovu večer pripremljena dimljena gacka pastrva, carpaccio od jadranske bijele ribe, marinirani boškarin, pačju jetrenu paštetu i mousse od leće.
S druge su nam strane zamirisali proizvodi s potpisom Buretić Bregi, lokalnog OPG-a čija se proizvodnja bazira na tradiciji Istre i Kvarnera. Njihova nadaleko poznata suha istarska kobasica sa tartufima poslužila je kao izvrstan finger food. Za njihovim se stolom mogla isprobati dojmljiva paleta sireva (sa i bez tartufa), salata, cherry rajčica, hrskavih komadića kruha te šunke.
Stolovi chefa Miljenka Kosanovića Chiavalon & Raw Station te BBQ Station privukli su svojim menijima pa smo prvo isprobali babaganoush zaista jedinstvenog okusa i hummus na Chiavalon & Raw stolu. Pored toga, okupljeni su mogli uživati i u tartaru od lubena, mariniranim kvarnerskim škampima i skuti, tartarskom bifteku i tuna tatakiju s aromom naranče.
BBQ station mamio je intenzivnim mirisima (posebno primamivši našeg fotografa) pa su okupljeni mogli uživati u goveđoj taljateli, škampima na žaru, dimljenim janjećim kotletima uz japaleno umak, hobotnici s prženim keljom, romano paprikom i ražnjićima od povrća te šparogama i tikvicama na žaru, salatama i portobello odresku s kašom od maslaca.
Prilično siti (i zahvaljujući brzim i uslužnim konobarima, nikad žedni), uspjeli smo za kraj isprobati i neodoljive kolače bez glutena i jaja u minijaturnim verzijama što je oduševilo sve sladokusce. A bilo nas je puno.
Highlight večeri bila je tombola koju je vodio direktor marketinga Nikola Špehar. Na samom početku večeri, svaki je uzvanik dobio nasumičan broj za tombolu, a dok je Špehar čitao poklone koji su na trenutak zaustavili žamor među okupljenima, sretnike je nasumičnim odabirom izvlačio Jaroslav Tresnak.
Od noćenja u riječkom Hiltonu, noćenja u Hiltonima diljem Europe, all-inclusive wellness vaučerima u eforea spa wellnesu pa sve do jedrenja za dvoje, nasumično odabrani sretnici veselo su po prozivci broja žurili na pozornicu ne bi li preuzeli svoju nagradu. Praćeni, naravno, prskalicama.
Nastavkom glazbe, slasnih zalogajčića i prigodnog ljetnog pića poput aperola, praćeni „strawberry” mjesecom, dočekali smo i vatromet što se prolomio Kvarnerom poručujući još jednom – hvala svima što ste došli i omogućili nam zajedničko uživanje te najavljujući divne godine koje nesumnjivo čekaju Hilton Rijeka Costabella Beach Resorta & Spa.
_
Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Hilton Rijeka Costabella Beach Resorta & Spa.