FOTO: iStock
Hladni dani jednostavno zovu na pripremu jela na žlicu
povezane vijesti
Tanjur gustog goveđeg gulaša idealno okrepljuje tijelo i dušu u ove sive jesenske dane. A priprema takvog jela zapravo ne predstavlja neki veliki problem. Probajte ovu verziju s njokima umjesto krumpira i uživajte u finom i zasitnom ručku!
Sastojci:
- 800 g govedine
- 500 g njoka
- 2 češnja češnjaka
- 3 glavice luka
- 3 žličice koncentrata od rajčice
- 2 žličice maslaca
- 250 ml crnog vina
- 1 žličica crvene paprike
- sol i papar
- nasjeckani peršin
Priprema:
Meso narežite na male kockice, a luk i češnjak sitno nasjeckate. U velikoj posudi otopite maslac te popržite meso da dobije boju sa svih strana. Dodajte nasjeckani luk te pirjajte dok luk ne postane proziran. Zatim dodajte češnjak i koncentrat rajčice i dobro pomiješajte. Deglazirajte dno posude s crnim vinom i pustite da zavrije.
Potom smanjite vatru i neka se polagano kuha oko sat vremena. S vremena na vrijeme dodajte malo vode kako bi se održala željena gustoća. Začinite solju, paprom i crvenom paprikom. Njoke stavite direktno u istu posudu i postepeno dodajte samo malo vode. Cilj je da njoki puste škrob koji će dodatno zgusnuti jelo. Kada su njoki kuhani, dodajte malo nasjeckanog peršina i poslužite. Dobar tek!