FOTO/iStock
Ljeto nas inspirira za recpte koji bude sva osjetila
povezane vijesti
Isprobajte granitu od trešnje, savršeno ljetno sredstvo za osvježenje i uživanje. Ovaj recept je super brz i jednostavan za napraviti, a odličan je za veliku publiku. Okupite društvo i razmazite ih ovih ledenim desertom.
Sastojci
- 300 g vrlo zrelih trešanja, bez koštica
- 100 g šećera, plus dodatak po ukusu
- 1-2 žlice rakije od trešanja (ili višanja), po želji
Priprema
KORAK 1
Trešnje stavite u veliku tepsiju s 300 ml vode i šećerom.
KORAK 2
Lagano kuhajte 10-15 minuta dok trešnje potpuno ne omekšaju.
KORAK 3
Umutiti kuhačom ili blenderom, pa procijediti kroz cjedilo (probati i po potrebi dodati još malo šećera).
KORAK 4
Umiješajte rakiju, ako koristite. Izlijte u veliku posudu za pečenje i zamrznite na sat vremena.
KORAK 5
Vilicom zagrebite smrznute rubove prema sredini, a zatim ponovno zamrznite.
KORAK 6
Ponovite 2 ili 3 puta u intervalima od sat vremena dok se granita ne stegne. Poslužite u malim čašama