Ljetno osvježenje

Granita od trešnje je desert kojeg svi obožavaju kad zavladaju vrućine

Life

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Ljeto nas inspirira za recpte koji bude sva osjetila

Isprobajte granitu od trešnje, savršeno ljetno sredstvo za osvježenje i uživanje. Ovaj recept je super brz i jednostavan za napraviti, a odličan je za veliku publiku. Okupite društvo i razmazite ih ovih ledenim desertom.


Sastojci


  • 300 g vrlo zrelih trešanja, bez koštica
  • 100 g šećera, plus dodatak po ukusu
  • 1-2 žlice rakije od trešanja (ili višanja), po želji

Priprema


KORAK 1


Trešnje stavite u veliku tepsiju s 300 ml vode i šećerom.


KORAK 2


Lagano kuhajte 10-15 minuta dok trešnje potpuno ne omekšaju.


KORAK 3


Umutiti kuhačom ili blenderom, pa procijediti kroz cjedilo (probati i po potrebi dodati još malo šećera).


KORAK 4


Umiješajte rakiju, ako koristite. Izlijte u veliku posudu za pečenje i zamrznite na sat vremena.


KORAK 5


Vilicom zagrebite smrznute rubove prema sredini, a zatim ponovno zamrznite.


KORAK 6


Ponovite 2 ili 3 puta u intervalima od sat vremena dok se granita ne stegne. Poslužite u malim čašama