FOTO/iStock
Muffini su izvrstan odabir za doručak, pogotovo kada su zdravi i sočni.
povezane vijesti
Ovi gluten-free muffini s borovnicama su izrazito sočni i zdravi, a potrebno vam je za izradu istih svega par sastojaka. Kako biste za doručak uživali u njima, najbolje je ispeći ih večer prije.
Sastojci
- 200 g borovnica
- 110 g brašna od badema
- 60 g kokosovog brašna
- 2 jušne žlice rižinog brašna
- 2 čajne žlice praška za pecivo
- Sol
- 2 zrele banane
- 1 mahuna vanilije
- 2 jaja
- 3 jušne žlice kokosovog ulja
- 2 jušne žlice meda
- 60 ml javorovog sirupa
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
- U kalup za muffine raspodijelite papiriće za muffine.
- Operite i posušite borovnice.
- U zdjeli pomiješajte svo brašno i prašak za pecivo s ¼ čajne žlice soli.
- Banane zgnječite.
- U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, ulje, vaniliju, med i javorov sirup. Dodajte banane i na kraju mješavinu s brašnom.
- Smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalup i pecite oko 20-25 minuta.