FOTO: iStock
Kao stvorena za detoks.
povezane vijesti
Francuska kuhinja popularna je diljem svijeta, a zahvaljujući seriji „Emily u Parizu“ jedan je specijalitet dospio u centru pažnje.
U pitanju je juha od poriluka koja se predstavlja kao „čarobna“ hrana u četvrtoj epizodi druge sezone. Navodno je u pitanju obrok koji je jednostavan trik za mršavljenje koji Francuskinje koriste generacijama.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Da je zaista tako potvrđuje i činjenica kako se recept za čarobnu juhu od poriluka nalazi u knjizi Mireille Guiliano pod nazivom „Francuskinje se ne debljaju“, a kako pripremiti kod kuće ovu deliciju otkrijte u nastavku.
Sastojci:
- 1 kg poriluka
- 1 žlica maslaca (ili maslinovog ulja)
- 1 luk narezan na kockice
- 2 pastrnjaka (ili mrkve) – oprati, oguliti i narezati na kockice
- 2 češnja češnjaka – narezana
- 5 stabljiki celera – narezati na kockice
- svježi peršin – ukras
- 1 limun
- voda
Upute:
- Nakon što uklonite tamnozelene listove i korijenje poriluka, prerežite ga uzdužno i dobro operite.
- Zagrijte maslac u velikom loncu za juhu na srednjoj vatri. Kad se maslac otopi, dodajte na kockice narezani luk, pastrnjak i celer te ih kuhajte dok ne porumene.
- Zatim dodajte ploške češnjaka i promiješajte kako bi se sve sjedinilo. Kuhajte još 3 minute i u lonac stavite poriluk i podlijte ga vodom.
- Nakon što juha zavrije, smanjite vatru i kuhajte 20-30 minuta nepoklopljeno. Kušajte i po potrebi začinite solju i paprom.
- Procijedite tekućinu, ostavite poriluk, dodajte nasjeckani peršin i malo limuna.
- Poriluk možete jesti i samostalno s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i limuna.
Et voilà, vaša čarobna juha je gotova i dobar tek!