Foto Istock
Jednom kad svladate recept možete se poigrati sa sastojcima. Umjesto kobasice koristite šunku, pancetu ili pršut, a moguća je i vege verzija
Dolaze vam prijatelje, želite im poslužiti nešto slano, a vaš je hladnjak ne nudi veliki izbor namirnica, a što je najgore nemate – jaja. Za ovaj recept koji predlažemo ona vam nisu niti potrebna. Priprema je brza, a sastojke možete prilagoditi onome što se trenutno nalazi u vašem hladnjaku.
Sastojci za 12 komada: 250 g brašna, 300 g mlijeka, 200 g suhe kobasice ili kulena, 120 g naribanog parmezana, 150 g mekog kozjeg sira, 120 g suncokretova ulja, 15 g praška za pecivo, svježi ružmarin, origano, sol
Priprema: Nasjeckati ružmarin i pomiješati s malo origana i soli. Kobasicu nasjeckati na kockice. U posudi pomiješati brašno s praškom za pecivo, dodati naribani parmezan, začinsko bilje, a zatim neprestano miješajući postepeno dodati mješavinu mlijeka i ulja. Na kraju umiješati kobasicu i svježi kozji sir.