
Foto Istock
Ove palačinke izvrsno se slažu sa svježim sirom ili sirnim namazom u kombinaciji sa šunkom i pršutom, a za sladokusce poslužite džem od šumskog voća ili namaz od lješnjaka
Dolaze vam nenajavljeni gosti i ne znate što im poslužiti. U hladnjaku imate samo namaze i nareske, ali ne i kruh ili krekere. Naš prijedlog su američke palačinke, koje mogu proći i kao proteinski obrok, a pogodne su i za one koji ne toleriraju gluten.
Sastojci za 20-ak komada: 4 jaja, 40 g kokosova brašna, 50 ml mlijeka (može i rižino ili zobeno), 2 žlice chia sjemenki, 1 žlica zobenih posija, 2 prstohvata soli, ulje ili kokosovo ulje
Priprema: Razmutiti jaja s mlijekom i vodom. Redom umiješati kokosovo brašno, zobene posije i chia sjemenke. Smjesu pustiti da stoji desetak minuta.
Na teflonskoj tavici zagrijati malo kokosova ulja ili običnog ulja. Smjesu vaditi žlicom i oblikovati malo deblje palačinke. U jednom navratu možete peći oko pet komada. Kada dobiju zlatnu boju, palačinke okrenuti i speći s druge strane. Poslužiti odmah. Izvrsno se slažu sa svježim sirom ili sirnim namazom u kombinaciji sa šunkom i pršutom, a za sladokusce poslužite džem od šumskog voća ili namaz od lješnjaka.