
Foto: Pixabay
Imamo odlične prijedloge za dodatak bogatom blagdanskom ručku
Pripremate pečenku za Uskrs, ali nemate ideje uz što biste je mogli poslužiti? Donosimo vam odlične prijedloge za brze i jednostavne priloge koji će biti odličan dodatak na bogatom blagdanskom stolu.
1. Salata s crvenim grahom
Sastojci:
1 konzerva crvenog graha
1 konzerva slanutka
1 crvena paprika
1 krastavac
peršin
glavica zelene salate
Za preljev:
1/3 šalice maslinovog ulja
1/3 šalice limunovog soka
2 žlice Dijon senfa
2 žlice meda
3 češnja češnjaka, nasjeckanih
1 žličica soli
¼ žličice papra
Slanutak i crveni grah isperite hladnom vodom i ocijedite. Operite salatu, procijedite i razlomite na manje dijelove. Nasjeckajte peršin,. papriku narežite na trakice, a krastavac na kolutiće. Uvećoj zdjeli sjedinite sastojke. Pripremite preljev za salatu tako što ćete sve sastojke staviti u posudu s poklopcem i dobro protresti, a zatim poškropiti po pripremljenoj salati.

2.Caprese “ražnjići”
Sastojci:
500 g cherry rajčica
300 g mozzarella sira
svježi listovi bosiljka
aceto balsamico
štapići za ražnjiće
Rajčice prepolovite, mozzarellu narežite na ploške, a bosiljak narežite na trakice. Na svaki štapić nabodite rajčicu, komadić mozzarelle i bosiljak te ponovite postupak. Posložite ražnjiće na tanjur i poškropite acetom te po želji začinite solju i paprom.

3.Gratinirana brokula s krumpirom
Sastojci:
1 glavica brokule
2 mrkve
6 krumpira
Za bechamel:
10 dkg maslaca
6 žlica brašna
3 dcl mlijeka
prstohvat muškatnog oraščića
Mrkvu i krumpir narežite na komadiće i prkuhajte u slanoj vodi. Brokulu natrgajte na cvjetiće i kratko prokuhajte u slanoj vodi. Ocijedite, rasporedite po pladnju i premažite maslacem. Bechamel pripremite tako što ćete u posudi rastopiti maslac, dodati brašno i zaliti mlijekom miješajući da se ne stvore grudice te zatim posuti muškatnim oraščićem. Povrće zalijte umakom i pecite 20 minuta na 180º C.

Foto: Pixabay
uskrs, uskršnji ručak, prilog uz pečenje