FOTO/Unsplash
Kava i croissant su sve što nam treba za dobar osjećaj
povezane vijesti
Uz pregršt obveza, važno je izdvojiti nekoliko trenutaka dnevno kako bismo zastali, ugodili sebi i nastavili dalje u dobrom raspoloženju. Slasni zalogaji slatkog croissanta i šalica mirisne, tople kave, dobitna su kombinacija za podizanje energije i dobre volje.
Topla čokoladna krema i hrskava korica, pretvorit će vaš predah u malu gastro čaroliju. Još je bolji osjećaj ukoliko odvojite malo vremena i uz ugodnu atmosferu u svojoj kuhinji, kreirate croissante sa svojim potpisom koje ćete ponuditi svojim najdražim ljudima.
Nagradite i sebe i svoje ukućane domaćim croissantom koji kao da je doputovao iz iz najbolje pariške pekarnice. Zavirite u recept i na popis svojih gastro aduta smjesite još jedan recept na koji ćete biti ponosni.
Recept za croissant s Nutellom
Sastojci
- 1 kg brašna
- 1 kockica svježeg kvasca
- 1 čaša jogurta
- 300 ml mlijeka
- 1 jaje
- 2 žumanjka
- 250 g maslaca
- 2 žlice šećera
- malo soli
Za premaz:
- 50 ml mlijeka
- 1 žumanjak
- 100 g šećera u prahu za posipanje
- 150 g Nutelle
U mlakom mlijeku rastopite kvasac s malo šećera i ostaviti da se digne. U posudu sipajte brašno, jogurt, jaje, šećer i sol te dodajte kvasac. Zamijesite tijesto, pokrijte ga i ostavite ga na toplom kako bi se masa udvostručila. Potom tijesto podijelite u 9 ili 10 jednakih dijelova, te svaki razvaljajte na veličinu tanjura.
Složite i jedan po jedan komad tijesta na drugi i premažite maslacem. Zadnji komad se na premazuje. Ovako složeno tijesto ostavite oko sat vremena da odstoji, upije maslac i postane još izdašnije.
Nakon što prođe sat vremena razvaljajte tijesto, režite ga u trokutiće i premažite Nutellom. Zarolane kroasane premažite smjesom žumanjka s malo mlijeka. Pecite ih u pećnici na 180 stupnjeva dok ne porumene.
Poslužite ih uz omiljenu kavu i voće. Uživajte u mirisu i okusu predivnih domaćih croissanta.