Burger kao zdrav obrok

Submarine Burger – mjesto za ljubitelje prirodnih okusa

P. N.

Submarine burgeri rade se od sto posto prirodnih sastojaka, snimio Marin Aničić

Submarine burgeri rade se od sto posto prirodnih sastojaka, snimio Marin Aničić

U Primorsko-goranskoj županiji Submarine ima dva objekta - u Rijeci na Koblerovom trgu i u lučici u Voloskom. Svi njihovi burgeri rade se od 100 posto čiste junetine koju nabavljaju od lokalnog proizvođača mesa sa Žumberka



Ako ste ljubitelj dobrih burgera nakon čije ćete konzumacije biti siti, zadovoljni i sigurni da ste pojeli obrok čiji su sastojci provjerenog porijekla tada vaše odredište mora biti Submarine. U Primorsko-goranskoj županiji nalaze se trenutno dva. U Rijeci se smjestio na Koblerovom trgu, a drugi u Voloskom i s pravom ga nazivaju najljepšim »burger placeom« u okolici.


Submarine u Voloskom ovih je dana ponovo otvorio svoja vrata pa nakon šetnje ili plaže slobodni ste svratiti i naručiti nešto s inspirativnog menija. Njihovi burgeri su sve samo ne obični jer ruše stereotip da je fast food nezdrav. Peciva od samog početka za njih proizvodi jedna obiteljska zagrebačka pekara, a i sve ostale namirnice većinom nabavljaju u Hrvatskoj jer žele pomoći malim OPG-ovima da opstanu na hrvatskom tržištu.


Submarine u Voloskom


Submarine u Voloskom





Nešto posve drugačije


Tako se svi njihovi burgeri rade od 100 posto čiste junetine koju nabavljaju od lokalnog proizvođača mesa sa Žumberka, a da bi okus ostao posve prirodan u meso osim soli ne stavljaju druge začine niti aditive zato je Submarine pravo mjesto za ljubitelje prirodnih okusa. Svaki burger ima svoju priču, pa tako za one koji ne vole suvišne dodatke preporučaju »Original« – meso, sir, svježa salata iz Slavonije i kiseli krastavci zadovoljit će svačije nepce.


Submarine Burger u Rijeci


Submarine Burger u Rijeci



»Smokehouse« je nešto jačeg okusa jer u njega ide panceta koju nabavljaju u Dalmaciji i dimljeni sir iz Zagorja dok je BBQ umak iz vlastite proizvodnje. Burger »Italian« donosi talijanske okuse – sir Grana Padano i umak Pesto Genovese, dok umjesto zelene salate u njega ide rukola. Francuski burger također sadrži rukolu, a umjesto običnog sira tu je brie, a poseban okus daje mu domaći umak s tartufima iz Istre. Ako ste jako gladni za vas je »Monster« jer su u njemu čak tri pljeskavice, poseban Submarine umak, svježa salata, dimljeni sir i dimljena panceta iz Dalmacije.


Subamrine Burger u Rijeci


Subamrine Burger u Rijeci



U Submarinu su mislili i na one koji vole isprobavati posve nove kombinacije okusa. »Hipster style« uz pljeskavicu nudi baby špinat, avokado, dimljenu pancetu i sjemenke konoplje. U Subamrinu su mislili i na vegetarijace pa i onu mogu uživati u ukusnom burgeru bez mesa. Uz bezmesnu pljeskavicu tu su još svježa rukola, umak pesto genovese i svježe povrće iz organskog uzgoja. Ako ste neodlučni i želite probati više okusa odaberite »Sliders« odnosno tri mini burgera – original, talijanski i smokehouse.


Sasvim posebni krumpirići


Iako su se proslavili burgerima za koje su osvajali i nagrade, Submarine na svojim menijima ima i ponudu salata zanimljivih imena – California Dream, L.A. Style Surfers Choice i Avocado Chicken Caprese. Uz svaki burger neizbježni su krumpirići, a u Submarinu su jako ponosni na svoje pržene krumpiriće, sirovinu za koje nabavljaju iz Like. Gosti mogu birati svježe pržene slane krumpiriće, krumpiriće s komadićima domaće dimljene kobasice od crne slavonske svinje i BBQ mayo umakom. Uvijek dobar odabir su i krumpirići s grilanim topljenim sirom i domaćim Submarine umakom ili profinjeni krumpirići s gurmanskim umakom od bijelog istarskog tartufa i listićima sira Grana Padano.


U ponudi su i salate


U ponudi su i salate



Prvi Submarine otvoren je prije četiri godine Frankopanskoj ulici u Zagrebu, a danas djeluju na još tri lokacije u Zagrebu, jednoj u Beogradu te Rijeci i Voloskom. Ove godine planiraju otvoriti još dvije ili tri lokacije u Zagrebu, Dalmaciji i Istri.


Slatko za kraj obroka


Slatko za kraj obroka