Vrijedi se potruditi

RECEPT DANA Aromatični gulaš s pivom probudit će sva vaša osjetila

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock



Proslavite kraj radnog tjedna toplim obrokom koji će vas oduševiti okusom – gulaš u umaku od tamnog piva s dodatkom povrća savršen je izbor u jesenskim danima.


Sastojci:


800 g govedine


2 manje žute paprike




1 mrkva


2 manje kapule


2 zrna češnjaka


300 g krumpira


2 mrkve


3 dcl tamnog piva


1 žlica koncentrata rajčice


700 ml povrtne juhe


40 g maslaca


4 žlice maslinovog ulja


3 žlice crvene slatke paprike


sol i papar


Priprema:


Očistite kapulu i narežite je na tanke kolutove. Češnjak također što sitnije narežite, pa ga zajedno s kapulom pirjajte na malo ulja i maslaca. U međuvremenu govedinu narežite na kockice, kao i papriku, krumpir i mrkvu te je stavite u posudu u kojoj stepirjali kapulu i češnjak, te je 2-8 minuta popecite na jačoj vatri. Dodajte slatku crvenu papriku, promiješajte i pustite na vatri još 5-6 minuta. Ukoliko meso postane isuviše suho, dodajte žlicu-dvije juhe, ali ne previše. Ulijte pivo i pojačajte vatru kako bi alkohol ispario. Sada dodajte koncentrat rajčice, paprike, krumpir i mrkvu, ostatak juhe, posolite, popaprite i pustite da se na laganoj vatri kuha poklopljeno oko 2 sata. Svako toliko promiješajte. Gulaš servirajte vruć.


Izvor :gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”