
Foto: iStock
Donosimo recept pomoću kojeg ćete postići izvanrednu mekoću i aromu mesa zahvaljujući marinadi obogaćenoj mediteranskim začinima.
Sastojci:
800 g veprovine
700 ml umaka od rajčice
1 mrkva
1 stapka celera
2 zrna češnjaka
5 čaša crnog vina
3 lista lovora
3 grančice ružmarina
3 žlice ulja
sol
papar
Priprema:
Meso vepra narežite na komadiće i stavite ga u veću posudu zajedno s režnjem češnjaka, lovorom, ružmarinom i povrćem narezanim na kockice. Posolite, popaprite i dodajte čašu vode i 4 čaše crnog vina. Pustite da divljač odstoji u marinadi jedan dan. Sljedeći dan narezan režanj češnjaka popržite na 3 žlice ulja i dodajte veprovo meso te marinadu i čašu crnog vina. Kad vino ispari, dodajte umak od rajčice i nastavite kuhati na laganoj vatri još 2 sata.
Izvor :gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”