
Foto pixabay
Pita od sira može se napraviti i bez grama brašna, a u ovom receptu naranču možete zamijeniti limunom
Pazite što jedete, ne želite organizam opterećivati ugljikohidratima ili jednostavno želite probati nešto novo? Za vas je onda ovaj recept koji smo pronašli u LCHF kuharici Anite Šupe i malo ga prilagodili kako bi za jedan kolač bilo dovoljno samo jedno pakiranje svježeg sira od pola kilograma.
Priprema: U posudi promiješati zobene pahuljice i cimet, dodati svježi sir i agavin sirup. Dobro promiješati. Smjesu rasporediti po kalupu obloženom masnim papirom i dobro utisnuti. Napravite maleni rub. Ako radite sa zobenim posijama smjesa će se malo mrviti po rubovima, ali prstima ju pritisnite o rub. Podlogu peći 10 minuta na 170 stupnjeva.
Dok se podloga peče pripremite kremu. Jaja pjenasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati svježi sir i jogurt te nastaviti miješati kako bi nestale grudice. Na kraju dodati sok i koricu naranče.
Kremu rasporediti po pečenoj podlozi i nastaviti peći na istoj temperaturi oko pola sata. Ohladiti i poslužiti.