FOTO/iStock
Kruh od banane, odnosno banana bread, ubraja se među omiljene recepte kada se zaželimo slatkog i sočnog kruha. Mi otkrivamo kako ga napraviti u zdravijoj varijanti.
Sastojci
4 zrele banane
80 ml neutralnog ulja, poput suncokretovog ili kokosovog ulja
2 čajne žlice cimeta
2 jušne žlice pirea od jabuke
2 jušne žlice sirupa od datulja
2 čajne žlice maslaca od badema
275 g brašna
2 čajne žlice praška za pecivo
100 ml zobenog mlijeka
Prstohvat soli
Priprema
Kalup dužine oko 25 cm nauljite i pospite s brašnom.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Ogulite tri banane i uz pomoć žlice zgnječite.
Banane pomiješati s uljem, cimetom, soli, pireom od jabuka, sirupom od datulja i maslacem.
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
Umiješajte naizmjenično zobeno mlijeko i mješavinu brašna u smjesu od banane.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup.
Ogulite preostalu bananu, razrežite je na pola i stavite na vrh smjese.
Kolač pecite oko 30-ak minuta.
Dobar tek!