PRILOG ILI OBROK

Odličan prilog uz meso: Mahune s krušnim mrvicama i češnjakom

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Ako niste baš jako glavni mahune pripremljene na ovaj način možete poslužiti i kao samostalno jelo

Sastojci za 4 osobe: 600 g svježih mahuna 2 režnja češnjaka 60 g sredine bijelog kruha vezica peršina 5 žlica maslinova ulja solPriprema: Mahune oprati, ukloniti im krajeve i skuhati u slanoj vodi. Moraju ostati hrskave i zelene. U neprijanjajuću posudu staviti dio ulja, jedan režanj češnjaka prerezan na pola i pustite da dobije zlatnu boju. Dodati ocijeđene mahune i lagano ih miješajući kratko popržiti na vatri (kako bi isparila voda preostala od kuhanja). Sredinu kruha usitniti u mikseru. U posudi zagrijati preostalo ulje, režanj češnjaka prerezan na pola. Kada češnjak pusti miris dodati krušne mrvice. Neprestano miješajući držati na vatri sve dok kruh ne postane hrskav, dodati svježi peršin. Mahune posložiti na tanjur i posuti krušnim mrvicama. Po potrebi posoliti i poslužiti dok je toplo.