FOTO/Pixabay
Omiljeni desert dobiva novo ruho uz jabuku.
Tiramisu je klasik među kolačima, a dašak proljeća ćete u ovaj recept unijeti uz pomoć jabuka.
Sastojci
500 g jabuka
3 jušne žlice smeđeg šećera
60 g šećera u prahu
Sok jednog limuna
1 vanilin šećer
250 g mascarpone sira
500 g svježeg sira
35 ml mlijeka
2 jušna žlica amaretta
50 ml sok od jabuke
200 g piškota
2 jušne žlice kakao praha
1 čajna žlica cimeta
Priprema
Operite, ogulite i očistite jabuke. Razrežite jabuke na komadiće te ih s limunovim sokom, smeđim šećerom i 35 ml vode dodajte u lončić i prokuhajte. Uz konstantno miješajte ostavite na laganoj vatri da se kuha oko 10 minuta.
Pomiješajte mascarpone, svježi sir, mlijeko, vanilin šećer i šećer u prahu u kremastu smjesu.
Pomiješajte sok od jabuka i amaretto.
U kalup dodajte red piškota, red mješavine soka od jabuke i amaretta te na kraju kompot od jabuka. Na kraju dodajte mješavinu sira.
Ponovite isti redoslijed još jedom.
Na kraju pospite mješavinu cimeta i kakao praha i tiramisu ostavite minimalno dva sata u hladnjak.