Savršeno!

Napravite najukusniji zeleni pesto za tjesteninu od svega nekoliko sastojaka

Sanda Milinković

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Brzinski obrok gotov u svega nekoliko minuta

Tjesteninu volimo na sve načine, a pogotovo kada sami pripremamo savršen pesto s kojim će se sljubiti svi nama najdraži okusi.


BBC Food predlaže brzi zeleni pesto s limunom gotov u svega petnaest minuta i time savršen za užurbanu svakodnevnicu.


Sastojci


  • 350 g tjestenine
  • ½ manje glavice brokule
  • velika šaka bosiljka
  • velika šaka špinata kojeg ste oparili u kipućoj vodi, a potom ohladili i pustili da se ocijedi višak vode
  • 4 čajne žlice pinjola
  • 1 režanj češnjaka
  • 6 čajnih žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • velika šaka graška (kojeg ste prethodno skuhali)
  • 3 čajne žlice naribanog parmezana
  • 3 čajne žlice krem sira
PostupakTjesteninu skuhajte sukladno uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, skuhajte brokulu u kipućoj i slanoj vodi. Iscijedite ju i potom stavite u blender zajedno sa špinatom i bosiljkom te dobro usitnite.


Umiješajte češnjak, limunov sok, maslinovo ulje, grašak, pinjole, parmezan i krem sir te začinite po želji.


Nakon što ocijedite tjesteninu, ostavite sa strane malo vode u kojoj se kuhala.


Tjesteninu vratite u posudu za kuhanje i dodajte pesto zajedno s malo vode koju ste stavili sa strane.


Pomiješajte, provjerite odgovaraju li vam svi začini te treba li dodati još koji i poslužite.


Dobar tek!