Matija Pavlic / Foto Aminess
povezane vijesti
Tvrtka Aminess Hotels & Resorts, na otoku Krku snažno prisutna kroz svoje hotelijerske i kamperske kapacitete u Njivicama, već neko vrijeme uspješno gradi svoju gourmet ponudu kroz suradnje s istaknutim domaćim chefovima, koji donose svoje bogato znanje u Aminess restorane i hotele.
Novo ime u i do sad respekta vrijednoj postavi Aminessovih chefova je Matija Pavlic, koji je svoje iskustvo gradio u The Ledburyju, londonskom restoranu s tri Michelin zvjezdice, City Social London i 360 Dubrovnik, s po jednom Michelin zvjezdicom.
U njegov portfelj, ističu predstavnici spomenute hotelijerske kompanije, ulaze i tri vrhunska zagrebačka restorana – ManO, Pod Zidom i Barbieri’s.
Matija će se pridružiti Aminess timu u 7 Seas Restaurant & Baru u Njivicama, gdje će, doznajemo, biti voditelj kuhinje i “desna ruka” svojem imenjaku i dugogodišnjem prijatelju, Matiji Bogdanu.
Matija Pavlic i Matija Bogdan zajedno su već radili u brojnim restoranima te su postali uigrani i provjereni tim, a sad ponovno okupljeni pod Aminess brendom nastavljaju svoju suradnju i zajedničku izradu nezaboravnih gourmet iskustava za sve posjetitelje 7 Seas restorana.
– Nakon rada u raznim vrstama restorana, veseli me prilika okušati se u malo drugačijem okruženju poput ovoga.
Posebno mi je drago što se jedna turistička kompanija ovoliko trudi oko svoje gourmet ponude i okuplja tako snažan tim chefova koji kreiraju posebna iskustva izvan high end restorana, rekao je tim pvodom Matija Pavlic.
Ovom vrijednom chefovskom akvizicijom vrhunski tim Aminess chefova postaje još snažniji.
U proteklih nekoliko godina pokrenute su suradnje s Davidom Skokom, Hrvojem Zirojevićem, Matijom Bogdanom i Melkiorom Bašićem, koji pomažu u oblikovanju jelovnika u Aminess objektima i putem projekta Aminess Gourmet Lab dijele svoja znanja s osobljem u gourmet sektoru.