Snimio Edi PRODAN
U San Roccu, uz domaći tim na čijem je čelu jedan najznačajnijih istarskih restoratera, ali i utemeljitelja trenda otvaranja boutik hotela na Poluotoku Tulio Fernetich, okupili su se, kako bi priredili niz zanimljivih jela, i chefovi skoro svih hrvatskih JRE restorana
povezane vijesti
Jeunes Restauraterus, jedna od najznačajnijih restoranskih asocijacija Europe koja, pod znanom kraticom JRE, djeluje i u Hrvatskoj, u jednom od svojih uglednih članova, San Roccu u Brtonigli, predstavila je novo izdanje vodiča za 2023. godinu, kao i nove partnere te projekte udruge.
– Ove godine unutar JRE sustava u našoj zemlji djeluje nas 15. Na žalost, ostali smo s jednim članom manje jer je opatijski Ariston stao s poslovanjem. S nama i dalje kao ekskluzivni partneri rade proizvođači ponajboljih istarskih maslinovih ulja i vina, Chiavalon i Kozlović
U San Roccu, uz domaći tim na čijem je čelu jedan najznačajnijih istarskih restoratera, ali i utemeljitelja trenda otvaranja boutik hotela na Poluotoku Tulio Fernetich, okupili su se, kako bi priredili niz zanimljivih jela, i chefovi skoro svih hrvatskih JRE restorana – od Saše Begana iz zadraske
Veliku su pažnju privlačili i proizvođači žetokih pića – globalno priznati, friulanski Nonino
Ipak, koliko god se na godišnjem meetingu hrvatskog
– Priključili smo se JRE sustavu jer držimo da je kvaliteta naših proizvoda kao i mesa na visokoj razini kakvu traže i jedni od ponajboljih hrvatskih restorana. Nakon uspjeha koji smo postigli s proizvodima od crne slavonske svinje, krenuli smo i u proizvodnju mesa od slavonsko-srijemskog podolca, dakle vrhunskog goveđeg mesa koje ćemo također distribuirati najboljim hrvatskim restoranima, istaknuo nam je Dragan Simonović, jedan od ključnih ljudi tvrtke Sin ravnice koju je osnovao proslavljeni hrvatski nogometaš Domagoj Vida.
Kako pratimo, brojke što pokazuju uspješnost ovogodišnjeg turizma su jako dobre, sudeći po viđenom u San Roccu i po pitanju gastronomije bit će ovo sezona za pamćenje.