
Foto: iStock
Isprobajte jednostavni recept za tradicionalne japanske palačinke
Recept za najfiniji desert stiže nam iz Zemlje izlazećeg sunca: pahuljaste i mekane dorayaki palačinke tradicionalna su japanska poslastica koja se servira uz čaj. Palačinke se najčešće pune crvenim grahom, no bit će jednako ukusne pripremite li ih s vašim omiljenim namazom. Isprobajte palačinke na malo drugačiji način – oduševit će vas okusom!
Sastojci:
4 jaja
140 g šećera
2 žlice meda
160 g brašna
žličica praška za pecivo
2 žlice vode
žličica ulja
Priprema:
1. U većoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer i med i umutite pjenjačom. Umiješajte brašno i prašak za pecivo. Prebacite u hladnjak na 15 minuta, a zatim izvadite i dodajte žlicu do dvije vode.
2. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, papirnati ručnik umočite u ulje i premažite tavu. Za jednu palačinku trebat će vam tri žlice smjese. Kad se na površini počnu stvarati mjehurići, okrenite palačinku i pecite 20- 30 sekundi. Prebacite na tanjur i prekrijte suhom krpom ili papirnatim ručnikom. Ponovite postupak, dok ne iskoristite svu smjesu.
3. Palačinku premažite namazom po želji i poklopite drugom.


Foto: Instagram
palačinke, japanske palačinke, dorayaki