Slatko i slano

Isprobajte neodoljivi Snickers kolač s božanstvenom ganache kremom i slanim karamelom

P. N.

Foto: @theboywhobakes Instagram

Foto: @theboywhobakes Instagram

Pronašli smo najjednostavniji recept za savršeni Snickers kolač



Ovo je najlaganiji recept za neodoljivi Snickers kolač sa savršenom kombinacijom slatkog i slanog i božanstvenom ganache kremom koja kolač podiže na savim novu razinu. Lagana i pjenasta krema obogaćena je slanim karamelom, a za potpuni užitak, kolač pospite slanim kikirikijem i zrnima kakaa.


Sastojci:


Za tijesto:


250 g brašna




75 g kakao praha


1 žličica praška za pecivo


2 žličice sode bikarbone


½ žličice soli


300 g smeđeg šećera


2 veća jaja


100 ml biljnog ulja


225 g kiselog vrhnja


225 ml vruće kave


Za ganache:


200 g čokolade za kuhanje, sitno nasjeckane


400 ml vrhnja za šlag


200 g šećera


žličica ekstrakta vanilije


50 g neslanog maslaca


slani kikiriki i zrna kakaa za posipanje


Priprema:


1. Pećnicu zagrijte na 180º C i lagano namastite manji kalup za pečenje te ga obložite masnim papirom.


2. Pripremite ganache: vrhnje za šlag zagrijte do vrenja. U manju zdjelu stavite šećer i zagrijte na srednjoj vatri dok se ne otopi i karamelizira, a zatim dodajte maslac i sol te promiješajte da se sastojci sjedine. Polako dodavajte kremu u dva navrata, umiješajte ekstrakt vanilije i zatim prelijte preko nasjeckane čokolade. Pustite nekoliko minuta sa strane, a zatim promiješajte i prebacite u hladnjak na nekoliko sati.


3. Pjenjačom pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu, sol i smeđi šećer u većoj zdjeli. U sredini napravite udubinu, dodajte ostale sastojke i mutite pjenjačom dok se ne formira glatko tijesto. Prebacite u pladanj za pečenje i pecite 25- 30 minuta. Kad je tijesto gotovo, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se hladi pola sata.


4. Ganache izvadite iz hladnjaka i izmiksajte dok ne postane pjenast i svjetlije boje (nekoliko minuta). Ravnomjerno rasporedite na tijesto i obilno posipajte kikirikijem i zrnima kakaa (ukoliko ih nemate, poslužite se naribanom čokoladom).