Foto: @theboywhobakes Instagram
Pronašli smo najjednostavniji recept za savršeni Snickers kolač
Ovo je najlaganiji recept za neodoljivi Snickers kolač sa savršenom kombinacijom slatkog i slanog i božanstvenom ganache kremom koja kolač podiže na savim novu razinu. Lagana i pjenasta krema obogaćena je slanim karamelom, a za potpuni užitak, kolač pospite slanim kikirikijem i zrnima kakaa.
Sastojci:
Za tijesto:
250 g brašna
75 g kakao praha
1 žličica praška za pecivo
2 žličice sode bikarbone
½ žličice soli
300 g smeđeg šećera
2 veća jaja
100 ml biljnog ulja
225 g kiselog vrhnja
225 ml vruće kave
Za ganache:
200 g čokolade za kuhanje, sitno nasjeckane
400 ml vrhnja za šlag
200 g šećera
žličica ekstrakta vanilije
50 g neslanog maslaca
slani kikiriki i zrna kakaa za posipanje
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 180º C i lagano namastite manji kalup za pečenje te ga obložite masnim papirom.
2. Pripremite ganache: vrhnje za šlag zagrijte do vrenja. U manju zdjelu stavite šećer i zagrijte na srednjoj vatri dok se ne otopi i karamelizira, a zatim dodajte maslac i sol te promiješajte da se sastojci sjedine. Polako dodavajte kremu u dva navrata, umiješajte ekstrakt vanilije i zatim prelijte preko nasjeckane čokolade. Pustite nekoliko minuta sa strane, a zatim promiješajte i prebacite u hladnjak na nekoliko sati.
3. Pjenjačom pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu, sol i smeđi šećer u većoj zdjeli. U sredini napravite udubinu, dodajte ostale sastojke i mutite pjenjačom dok se ne formira glatko tijesto. Prebacite u pladanj za pečenje i pecite 25- 30 minuta. Kad je tijesto gotovo, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se hladi pola sata.
4. Ganache izvadite iz hladnjaka i izmiksajte dok ne postane pjenast i svjetlije boje (nekoliko minuta). Ravnomjerno rasporedite na tijesto i obilno posipajte kikirikijem i zrnima kakaa (ukoliko ih nemate, poslužite se naribanom čokoladom).