Foto Mario Kučera
Od Edouarda Cointreaua, predsjednika Gourmand Awardsa dobili smo dopis u kojem se ističe kako smo za našu knjigu nagrađeni u kategoriji A06 Europa, jedinoj u kojoj se nagrada dobiva odmah, bez dodatnih izglasavanja. Svečana dodjela nagrada planirana je za lipanj 2025. u Lisabonu, čemu se sva trojica jako veselimo, istaknuo nam je Petrić
povezane vijesti
Sjajno priznanje za knjigu Flavours of Istria, ma što knjigu – pravu istarsku gastronomsku bibliju, zajednički rad autora Hrvoja Petrića, jednog od najznačajnijih gastro konzultanata na svijetu, chefa Jefrreya Velle iz Maistrinog restorana Cap aureo u rovinjskom hotelu Park kao i fantastičnog fotografa Marija Kučere: prema upravo pristigloj informaciji uvrštena je u najznačajnija publicistička djela u gastronomiji koje iz godine u godinu vrednuje World Cookbook Fairr. Autora Hrvoja Petrića “uhvatili” smo u Istanbulu, na jednom od njegovih stalnih “krstarenja” svijetom na kojima participira u oblikovanju svjetske gastronomske karte.
– Od Edouarda Cointreaua, predsjednika Gourmand Awardsa dobili smo dopis u kojem se ističe kako smo za našu knjigu nagrađeni u kategoriji A06 Europa, jedinoj u kojoj se nagrada dobiva odmah, bez dodatnih izglasavanja. Svečana dodjela nagrada planirana je za lipanj 2025. u Lisabonu, čemu se sva trojica jako veselimo, istaknuo nam je Petrić.
Flavours of Istria je inače predstavljena u travnju ove godine na 3. rovinjskom Weekend Food Festivalu i sasvim sigurno ide u red najznačajnijih takvih ostvarenja ne samo u Hrvatskoj nego i uopće, u svjetskim razmjerima. Podijeljena na poglavlja bijela, crvena i plava Istra donosi onaj najvažniji spoj izvorne, iskonske poljoprivrede koja je pak osnova za stvaranje jedinstvene gastronomije. Ukratko rečeno – maestralni trojac Vella, Petrić i Kučera i jednako takvo djelo, jedno od onih koje pamti povijest.