Ispeci pa reci

Gastro bloger Vedran Bošković otkriva: Najomiljenija namirnica mu je slanina, a najdraža kuhinja azijska

Mija Dropuljić

Foto: Vedran Bošković

Foto: Vedran Bošković

Otkrivamo kakav je Vedran Bošković u kuhinji

Gastro bloger Vedran Bošković, koji stoji iza bloga naziva Začinjeno s ljubavlju (Seasoned with love) te istoimenog Facebook i Instagram  profila, redovito nam izaziva zazubice svojim receptima i fotkama slasne hrane. Mi smo htjeli doznati što se točno odvija u njegovoj kuhinji, što voli, a što ne voli kuhati i bez kojih začina ne može zamisliti pripremu svih tih neodoljivih jela. 


Prvo je bilo kuhanje pa blog ili se zbog bloga počelo kuhati?


Prvo je ipak bilo kuhanje pa onda blog! Baš iz te ljubavi prema kuhanju se javila i ljubav prema fotografiji te u konačnici i sam blog. 


Koji je bio prvi recept predstavljen na blogu?


Jedan jako jednostavni 😀 Lisnate pogačice punjene mljevenim mesom. Uff baš je bilo jako fino i baš su bile loše fotke, hahaha…


Najomiljenija namirnica u kuhinji…


Slanina! 


vedran_boskovic

FOTO: Vedran Bošković


Najdraže pomagalo u kuhinji bez kojeg se ne može zamisliti kuhanje?


Uff! Dobar nož, ali i dobra tava.


Uredna kuhinja ili bojno polje dok se kuha?


Ja bih rekao mix jednog i drugog, ali supruga je čvrsta kod mišljenja da je bojno polje na kvadrat! 😀


Kuhinju nakon kuhanja očistim…


Obavezno! Čistim i za vrijeme kuhanja i odmah nakon kuhanja dovršim.


FOTO: Vedran Bošković


Koliko puta se isproba recept prije predstavljanja na blogu?


Dosta studiozno pristupam receptu tako da je u 99% to iz prve ono kako sam i zamislio.


Iskreno, koliko puta nešto zagori, iskipi, jednostavno ne ispadne kako je trebalo?


Pogledaj odgovor iznad haha 😀 Rijetko zapravo, evo ne sjećam se kad mi se to dogodilo zadnji put jer kada kuham onda većinom se skroz posvetim samo tome.


Najteže mi je bilo pripremiti, odnosno moje najizazovnije jelo je…


Svaki kolač je za mene zahtjevan jer ne volim baš kada moram sve nešto u gram staviti. Jedan od zahtjevnijih breskvice! Mislio sam da nikad neće završiti izrada tog kolačića 😀


Kada recept krene po zlu…


A laganini okrenem broj dostave, šta drugo. 😀


Najdraži recept do sada mi je…


Auuuuu, ovo je najnajteže pitanje jer baš volim jesti 😀 Mislim da u najdražim receptima ima mesa, ima i povrća, ima i riže možda..


Maestralno radim…


S dizanim tijestima! 😀 


FOTO: Vedran Bošković


Moje guilty pleasure jelo je…


Ovako na prvu: pizza!


Ako bi do kraja života trebao jesti jedan tip kuhinje, to je…


Azijska! Svaki dan, triput dnevno i ne bi mi dosadila.


Koliko dugo traju pripreme za fotkanje novog recepta?


Eee to je onako, škakljivo pitanje! Ako radim recept za blog onda fotkam svaki bitan korak pripreme pa na kraju završim s 10-20 fotki koje obrađujem i dižem na web. Samu pripremu seta radim paralelno s kuhanjem pa mi je teško reći koliko točno, ali cijeli proces većinom bude jedan recept t- jedan dan.


Moja najdraža kuharica je…


Paaa i nemam najdražu kuharicu. Jedino ako bi rekli da je internet jedna velika kuharica. 😀


Obožavam pratiti sljedeće gastro blogove…


Prije svega bih naveo ljude koji su meni bili inspiracija za pokretanje bloga: Andrea (Cukar), Sanja (Domaćica), Tihana (Just cake the cupcake) i Darko (Darkova web kuharica). Od stranih nemam favorita jer ih pratim jako puno i od svakog nešto učim i s nečim se inspiriram.


FOTO: Vedran Bošković


Top tri najdraža začina


Sol, dimljena paprika i kumin


U shopping hrane idem…


Jednom dnevno haha, ako je to tema ovog pitanja. Na tržnicu i u trgovačke centre ako je riječ o mjestu.


Stvar koja me najviše živcira kod drugih u kuhinji je…


Apsolutno ništa! Nisam jedino fan ako netko radi recepte koji su ekstremno skupi i onda ih prezentira širokoj masi kao nešto jednostavno, ali OK, i to je nečija furka pa poštujem. 🙂