Rovinj

Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova na Weekend Food Festivalu

Life

Uz bogat program i najveća svjetska imena nema sumnje da Rovinj ponovno postaje središte sveg onog što intrigira nepce

Središte svjetske kulinarske scene uskoro seli  u Rovinj, gdje će vodeći svjetski i domaći chefovi u sklopu Weekend Food Festivala zaintrigirati nepca posjetitelja na gala večerama u prostorima nagrađivanih rovinjskih restorana.


Deni Srdoč


Karime Lopez i Takahiko Taka Kondo


Karime Lopez i Takahiko “Taka” Kondo iz Gucci Osteria da Massimo Bottura, Ricard Camarena, Joao Oliveira, slovenski chefovi David Žefran i Igor Jagodic te predstavnik New Balkan Cuisine, Vanja Puškar, pripremati će tematske večere inspirirane vlastitim iskustvima, ali i lokalnim namirnicama.


Jeffrey J Vella


Vanja Puškar


Ovim renomiranim chefovima pridružiti će se podjednako impresivna domaća postava koju čine Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Jeffrey J Vella, Bruno Vokal, Tea Mamut, Maša Salopek, Marina Gaši, Saša Pribičević i Luka Pavić.


Igor Jagodic



Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala.




U četvrtak, večer prije službenog početka Festivala, u restoranu Cap Aureo održat će se večera „The best of Croatia“, koju će hrvatski chefovi  Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Maša Salopek, Marina Gaši i Bruno Vokal, uz domaćina Jeffrey J Vellu pripremati za međunarodne goste, gastro stručnjake, novinare i chefove.


Joao Oliveira


U petak  će se održati večera Pescador u restoranu Adriatic, gdje će spektakularne delicije pripremati Ricard Camarena, čiji restoran u Valenciji nosi čak dvije Michelinove zvjezdice, uz Marinu Gaši iz restorana Marina i Sašu Pribičevića iz rovinjskog restorana Tekka,  te vrhunski pastry chef nove generacije Luka Pavić. 


Maša Salopek


Subota je rezervirana za čak tri uzbudljiva gastronomska putovanja. “La Dolce Vita” u rovinjski Cap Aureo donijet će dašak Italije jer će večeru pripremati chefovi restorana Gucci Osteria da Massimo Bottura, Karime Lopez i Takahiko “Taka” Kondo, uz domaćina Jeffreya J Vellu i pastry cheficu Teu  Mamut.



U restoranu Adriatic maštoviti chefovski trio Joao Oliveira iz restorana Vista, Hrvoje Kroflin iz Mano2 i David Žefran iz slovenskog restorana Milka spojit će more i kopno kroz tematsku večeru Mare e monti, dok će restoran Wine Vault hotela Monte Mullini ugostiti mladog hrvatskog chefa iz restorana Nebo Denija Srdoča, slovenskog chefa Igora Jagodica iz ljubljanskog Strelca te predstavnika New Balkan Cuisine kulinarskog pokreta, Vanju Puškara iz Srbije. 



Uz bogat program i najveća svjetska imena nema sumnje da Rovinj ponovno postaje središte sveg onog što intrigira nepce. 


Ulaznice za ova jedinstvena gastro iskustva već su u prodaji. Više informacija pronađite na www.weekendfoodfestival.comPožurite, jer broj mjesta je ograničen!