Puder poput moussea

‘Frothed foundation’ – novi trend miksanja pudera pjenilicom za mlijeko

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Ima li razloga da puder pretvaramo u šlag teksturu i je li to sigurno?

U zadnje vrijeme društvenim mrežama dominira novi beauty trend – miješanje tekućeg pudera vodom koristeći pjenilicu za mlijeko, a rezultat je tzv. frothed foundation, odnosno puder lagano pjenaste teksture, poput moussea.


Ovaj trend pokrenula je Avonna Sunshine, a neke kreatorice i make up gurui tvrde da je to najbolji način za nanošenje besprijekorne podloge, no je li to zaista tako?


Što se događa nakon miksanja pudera s vodom?


@avonnasunshine CALL ME CRAZY but this is GENIUS @GLAMZILLA #makeuphack #frother #makeup #fyp ♬ original sound – Avonna Sunshine


Znanstvenica Sabaa Hamid je u razgovoru za Glamour progovorila o jednom od posljednjih trendova u svijetu ljepote, te rekla da će to prije svega smanjiti moć pokrivanja pudera jer će voda razrijediti pigment.


“Iako će u početku tekstura biti lagana i dobra za nanošenje, s vremenom će voda u puderu destabilizirati formulu”, rekla je, te je nadodala kako dodavanje vode u puder na taj način može biti nepoželjno radi rizika kontaminacije mikrobiomima, uz što je nadodala da “ako baš netko želi ovo probati, treba koristiti destiliranu vodu i steriliziranu pjenilicu”.


“Osobno, ne bih takvo nešto preporučila jer u potpunosti mijenja stabilnu formulaciju pudera”, zaključuje.