RECEPT

Fettuccine s češnjakom i parmezanom najbolja su utjeha za kišne dane

Glas Istre

Foto: iStock

Foto: iStock

Uz svježe sjeckani peršin, ovaj recept unosi eleganciju u svaki obrok

Fettuccine s češnjakom i parmezanom kremasto su, mirisno jelo koje se priprema brzo i jednostavno. Savršena su kombinacija bogatog umaka, aromatičnog češnjaka i finog parmezana.


Uz svježe sjeckani peršin, ovaj recept unosi eleganciju u svaki obrok.


Sastojci za četiri porcije


  • 30 g maslaca
  • 4 češnja češnjaka, protisnutog
  • 470 ml pilećeg temeljca
  • 240 ml mlijeka
  • 230 g fettuccina
  • Sol, po ukusu
  • Papar, po ukusu
  • 25 g naribanog parmezana
  • 2 žlice svježe sjeckanog peršina

Priprema


U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, otopite maslac. Dodajte protisnuti češnjak pa ga pržite otprilike 1 minutu.


Dodajte tjesteninu.


Ulijte pileći temeljac i mlijeko, dodajte tjesteninu te začinite sa soli i paprom po ukusu.


Kuhajte tjesteninu. Pustite da zakuha, zatim smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući 18 do 20 minuta, ili dok tjestenina ne bude kuhana po vašem ukusu.


Umiješajte parmezan, a ako je umak pregust, po potrebi dodajte još mlijeka dok ne postignete željenu gustoću.


Sklonite s vatre, pospite svježe sjeckanim peršinom, po želji s još malo parmezana i poslužite.